Άκτωρ: Αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για την πώλησή της σε Wade Adams και Adamas Group

Άκτωρ: Αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για την πώλησή της σε Wade Adams και Adamas Group

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 14:42 Δημιουργία 30/01/23, 14:39
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ξεκίνησαν οι αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την κυπριακών συμφερόντων Wade Adams Hellas SMSA και Adamas Group Limited του Δημήτρη Κούτρα, για ενδεχόμενη πώληση της Άκτωρ.

Όπως ανακοίνωσε η Ελλάκτωρ οι διαπραγματεύσεις θα αφορούν το 100% του κατασκευαστικού βραχίονα της Ελλάκτωρ και αναμένεται να διαρκέσουν τρεις εβδομάδες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η Διοίκηση της εταιρείας «ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.» (εφεξής «η Εταιρεία») σε συνέχεια της από 26.01.2023 ανακοίνωσής της, προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, ανακοινώνει την έναρξη αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με το σχήμα εταιρειών Wade Adams Hellas SMSA και Adamas Group Limited, για ενδεχόμενη πώληση του συνόλου των μετοχών της θυγατρικής της εταιρείας ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ.

Η Εταιρεία, συμμορφούμενη πάντα με το δίκαιο της κεφαλαιαγοράς και ειδικότερα με το άρθρο17 του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014 και τις ρυθμίσεις του Κανονισμού Χρηματιστηρίου Αθηνών, διαβεβαιώνει ότι θα προβεί στις απαραίτητες γνωστοποιήσεις σχετικά με την εξέλιξη της ανωτέρω διαδικασίας».

Τι προβλέπει η συμφωνία

Η συμφωνία προβλέπει ότι η νέα ΑΚΤΩΡ θα είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στα κατασκευαστικά έργα και στις παραχωρήσεις. Αυτό είναι και το «κλειδί» που οδήγησε τελικά στη συμφωνία για αποκλειστικές διαπραγματεύσεις, καθώς το σχήμα του κυπριακού Ομίλου υπό τον Δημήτρη Κούτρα δεν εμπλέκεται στον κλάδο παραχωρήσεων, ενώ δεν προκύπτουν και θέματα ανταγωνισμού από την πώληση. Κάτι που δεν ισχύει για τον έτερο μνηστήρα, την Ιντρακάτ.

Πηγές κοντά στη συναλλαγή αναφέρουν πως η συμφωνία είναι μια κοινή απόφαση της ηγεσίας της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, υπό τον Χένρι Χόλτερμαν και της πλευράς Βαρδινογιάννη. Η Motor Oil κατέχει το 30% της Ελλάκτωρ έναντι του 45,15% που κατέχει η Reggeborgh του κ. Χόλτερμαν.

Η συμφωνία και το mega deal που κυοφορείται στον κλάδο των κατασκευών έρχεται τη χρονιά που αναμένονται σημαντικές εξελίξεις στον πιο σημαντικό - κατά πολλούς - διαγωνισμό της δεκαετίας, που δεν είναι άλλος από την νέα περίοδο παραχώρησης της Αττικής Οδού. Η νέα ΑΚΤΩΡ και η ΕΛΛΑΚΤΩΡ με την AVAX και τη γαλλική Ardian θα “κατέβουν” μαζί για τη διεκδίκηση της Αττικής Οδού.

Ποια είναι η Wade Adams

Η κυπριακή Wade Adams είναι ένας ισχυρός κατασκευαστικός όμιλος με δραστηριότητα κυρίως στη Μέση Ανατολή και τζίρο 500 εκατ. ευρώ. Επικεφαλής του ομίλου είναι ο κ. Κύπρος Τσέντας. Εδώ και χρόνια έψαχνε τρόπο να εισέλθει στην ελληνική αγορά. Είχε μάλιστα κάνει κρούση στην παλαιά διοίκηση της Intrakat να αγοράσει τον ενεργειακό της τομέα.

Αν σου άρεσε κάνε