Εκτόξευση για τη μετοχή της BuzzFeed στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Εκτόξευση για τη μετοχή της BuzzFeed στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 21:55 Δημιουργία 27/01/23, 21:50
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ξέφρενο ράλι καταγράφει από την Πέμπτη η μετοχή της BuzzFeed στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς οι επενδυτές χαιρετίζουν τη συνεργασία με την ChatGPT για τη δημιουργία ψηφιακού περιεχομένου με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Η μετοχή της εταιρείας σημείωσε ισχυρό άλμα της τάξης του 120% στη συνεδρίαση της Πέμπτης, φτάνοντας στα 2,09 δολάρια. Σήμερα δε, ετοιμάζεται να εκκινήσει στη Wall Street με μια νέα άνοδο κατά τουλάχιστον 30%.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η εταιρεία ψηφιακών μέσων θα χρησιμοποιήσει την ΑΙ, προκειμένου να βελτιώσει το εκδοτικό της περιεχόμενο, συνεργαζόμενη με την OpenAI, η οποία δημιούργησε τη δημοφιλή πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT.

Η BuzzFeed έκλεισε, επίσης, συμφωνία με τη Meta, η οποία θα καταβάλλει στον εκδοτικό οργανισμό αρκετά εκατομμύρια δολάρια, με στόχο να προσελκύσει περισσότερους δημιουργούς στο Facebook και το Instagram (ανήκουν στη Meta).

Όλα αυτά εκτιμάται ότι θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των πρόσφατων οικονομικών δυσκολιών, οι οποίες οδήγησαν σε σειρά απολύσεων κατά τη διάρκεια του 2022. Εκτιμάται ότι μόνο τον Δεκέμβριο, τον δρόμο της εξόδου πήραν 180 άτομα ή αλλιώς το 12% του προσωπικού.

Αν σου άρεσε κάνε