Κινήσεις στο παρασκήνιο για την εξαγορά της «Άκτωρ»

Κινήσεις στο παρασκήνιο για την εξαγορά της «Άκτωρ»

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 21:46 Δημιουργία 26/01/23, 14:46
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Συνεχίζονται οι διεργασίες για την «Άκτωρ», τον κατασκευαστικό βραχίονα της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, καθώς όπως φαίνεται υπάρχουν κάποιες συζητήσεις για το μέλλον της εταιρείας, χωρίς, ωστόσο, να υπάρχει ακόμα κάτι χειροπιαστό.

Πληροφορίες που είδαν το φως της δημόσιότητας και φέρουν κοινό σχήμα του κυπριακού κατασκευαστικού ομίλου Wade Adams και εταιρείας του Δημήτρη Κούτρα να είναι κοντά στην εξαγορά του 100% της Άκτωρ, δεν επιβεβαιώνονται από πηγές που βρίσκονται κοντά στις εξελίξεις. Οι ίδιες πηγές προσέθεταν πως δεν έχει κλείσει οποιαδήποτε συμφωνία επί του παρόντος.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες φέρουν επίσης ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την εξαγορά του κατασκευαστικού βραχίονα της Ελλάκτωρ, να υπάρχει και δεύτερος ενδιαφερόμενος, ενώ το κατώτατο εύρος του τιμήματος στης συναλλαγής που αν κλείσει τελικά, εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί στις αρχές της άνοιξης, υπολογίζεται στα 100 εκατ. ευρώ, αν και εκτιμάται πως σε ενδεχόμενη συμφωνία η αξία της συναλλαγής θα κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός της ημέρας αναμένεται να υπάρξουν επίσημες τοποθετήσεις.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κούτρας ήταν στο τιμόνι της Άκτωρ από το 1978 έως το 2018 και η κυοφορούμενη εξαγορά της από τη Wade Adams και την εταιρεία συμφερόντων του κ. Κούτρα θα οδηγήσει στην επιστροφή του τελευταίου στην τεχνική εταιρεία.

Στο Χρηματιστήριο, η μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ενισχύεται αυτή την ώρα σε ποσοστό άνω του 6%.

Αν σου άρεσε κάνε