Στα χαρακώματα η IG Metal για τις απολύσεις που ετοιμάζει η Ford

Στα χαρακώματα η IG Metal για τις απολύσεις που ετοιμάζει η Ford

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 18:28 Δημιουργία 23/01/23, 18:23
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Με σοβαρά αντίμετρα απειλεί την Ford το κορυφαίο συνδικάτο της Γερμανίας, το IG Metall, μετά την ανακοίνωση της αυτοκινητοβιομηχανίας πως θα προχωρήσει σε μεγάλες απολύσεις στο κυριότερο εργοστάσιο της στην Κολωνία.

Σύμφωνα με δηλώσεις κορυφαίου στελέχους της εταιρείας στο πρακτορείο dpa, η Ford θα προχωρήσει σε 3.100 απολύσεις από το συγκεκριμένο εργοστάσιο που σήμερα αριθμεί 14.000 εργαζομένους.

Επίσης, σε συνάντηση που είχε η διοίκηση με εκπροσώπους των εργαζομένων ενημερώθηκαν ότι η εταιρεία δρομολογεί μια μακροπρόθεσμη περικοπή σε αναπτυξιακές και διοικητικές θέσεις στην Ευρώπη έως και κατά 65%.

Οι προθέσεις της Ford προκάλεσαν συναγερμό στο IG Metall που, μετά από έκτακτη συνεδρίαση του σήμερα, προειδοποίησε την εταιρεία πως θα βρεθεί απέναντι σε μεγάλες κινητοποιήσεις που θα διαταράξουν τα επίπεδα παραγωγής όχι μόνο στη Γερμανία αλλά την Ευρώπη συνολικά, αν δεν πάρει πίσω την απόφαση της.

H Ford επιμένει πως η στροφή στην ηλεκτροκίνηση απαιτεί διαρθρωτικές αλλαγές σε όλες τις μονάδες της, αν και ξεκαθαρίζει πως τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμη.

Η αμερικανική εταιρεία έχει δεσμευτεί να στραφεί αποκλειστικά στην ηλεκτροκίνηση και στην πώληση ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη από το 2030.

Αν σου άρεσε κάνε