Και η Spotify μπαίνει στον χορό των μαζικών απολύσεων

Και η Spotify μπαίνει στον χορό των μαζικών απολύσεων

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 16:42 Δημιουργία 23/01/23, 16:40
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Το 6% των θέσεων εργασίας αναμένεται να περικόψει η Spotify Technology, μπαίνοντας και αυτή στον χορό των τεχνολογικών εταιρειών -από την Amazon έως τη Meta- που προχωρούν σε μαζικές απολύσεις.

Σήμερα, η εταιρεία streaming απασχολεί 9.800 άτομα. Αυτό σημαίνει ότι οι προς κατάργηση θέσεις εργασίας εκτιμώνται σε περίπου 600. Οι επίσημες ανακοινώσεις, σε κάθε περίπτωση, θα γίνουν εντός της ημέρας, με στόχο τη μείωση των λειτουργικών δαπανών.

Το τελευταίο διάστημα, οι τεχνολογικές εταιρείες έχουν προβεί σε μια σειρά μαζικών απολύσεων, καθώς το αρνητικό οικονομικό outlook περιορίζει σημαντικά τα έσοδα από τη διαφημιστική πίτα.

Amazon, Meta και Microsoft έχουν ήδη ανακοινώσει μεγάλες μειώσεις στο εργατικό δυναμικό, ενώ την Παρασκευή το ίδιο έπραξε και η Google της Alphabet προαναγγέλλοντας την απόλυση 12.000 ατόμων.

Η Spotify έκανε μια μεγάλη επένδυση στα podcast το 2019, δαπανώντας τουλάχιστον 1 δισ. δολάρια για να αποκτήσει την κατάλληλη τεχνική υποδομή, αλλά και τα δικαιώματα δημοφιλών εκπομπών.

Όλο αυτό το «άνοιγμα» όμως, έχει δοκιμάσει την αντοχή των επενδυτών, οι οποίοι βλέπουν τα έσοδα όχι απλώς να μην αυξάνονται με τον επιθυμητό ρυθμό, αλλά και να περιορίζονται εξαιτίας του αρνητικού οικονομικού περιβάλλοντος.

Η διοίκηση, πάντως, έχει εκφράσει την πεποίθηση ότι ο κλάδος των podcast θα καταστεί κερδοφόρος μέσα στα επόμενα 1-2 χρόνια.

Αν σου άρεσε κάνε