Νέες επενδύσεις από την Hellenic Cables

Νέες επενδύσεις από την Hellenic Cables

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 11:51 Δημιουργία 20/01/23, 11:49
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σύμφωνα με την εταιρεία, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σημαντική επέκταση του εργοστασίου τεχνολογίας αιχμής υποβρυχίων καλωδίων της Hellenic Cables στην Κόρινθο, που θα διπλασιάσει την παραγωγική δυναμικότητα υποβρυχίων καλωδίων, θα παρέχει επιπλέον δυνατότητα αποθήκευσης, καθώς και εκτεταμένες αναβαθμίσεις των λιμενικών εγκαταστάσεων. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία προχώρησε στην απόκτηση όμορης ιδιοκτησίας συνολικής έκτασης 43 στρεμμάτων.

Με τη συγκεκριμένη επένδυση η Hellenic Cables θα ενισχύσει το υπάρχον κέντρο βιομηχανικής αριστείας για ένα ευρύ φάσμα υποθαλάσσιων καλωδίων, μέσης έως και υπερυψηλής τάσης, που απαιτούνται σε ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές, όπως των παράκτιων αιολικών πάρκων (Offshore Wind), των υποθαλάσσιων διασυνδέσεων και παράκτιων πλατφορμών μεταφοράς ισχύος (Power-From-Shore). Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αναμένεται στο άμεσο μέλλον να πρωταγωνιστήσουν σε αυτή την προσπάθεια, με το μεγαλύτερο μέρος της επέκτασής τους να προέρχεται από την υπεράκτια αιολική ενέργεια. Επιπλέον, οι διασυνδέσεις δικτύων, τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο, θα συμβάλουν στην περαιτέρω ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας.

Η Hellenic Cables, μέσω του σημαντικού επενδυτικού προγράμματος, στοχεύει να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της στην πρώτη γραμμή της ενεργειακής μετάβασης. Οι επενδύσεις θα της επιτρέψουν να υλοποιήσει αποτελεσματικά ένα ρεκόρ υψηλών παραγγελιών προς εκτέλεση και να εξυπηρετήσει την αυξανόμενη ζήτηση, καθώς και τις υψηλότερες προσδοκίες των πελατών και των συμμετόχων της. Ο Αλέξης Αλεξίου, διευθύνων σύμβουλος της Cenergy Holdings και της Hellenic Cables σχολίασε: «Οι επενδύσεις αυτές αποτελούν ιστορικό βήμα στο όραμα της Hellenic Cables να γίνει βασικός παράγοντας της ενεργειακής μετάβασης, με ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών που πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας, ασφάλειας και βιώσιμης ανάπτυξης. Με αυτό το επενδυτικό πρόγραμμα ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες και τις φιλοδοξίες των πελατών και των συμμετόχων μας, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη δέσμευσή μας να συμβάλουμε στην παγκόσμια προσπάθεια για ένα πιο βιώσιμο μέλλον».

Αν σου άρεσε κάνε