«Προφητεία» Μυτιληναίου για μεγάλη έκρηξη στις τιμές του φυσικού αερίου

«Προφητεία» Μυτιληναίου για μεγάλη έκρηξη στις τιμές του φυσικού αερίου

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 12:47 Δημιουργία 24/11/22, 12:38
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Την εκτίμηση ότι η μεγάλη έκρηξη στις τιμές του φυσικού αερίου μπορεί να γίνει την άνοιξη, ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, αναφερόμενος σε εκτιμήσεις αναλυτών.

Οπως είπε ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, στο περιθώριο της εκδήλωσης της Mytilineos Smart Cities, οι τιμές μπορούν να είναι στα σημερινά επίπεδα όσο ο καιρός είναι καλός, αλλά τόνισε ότι οι ισορροπίες στην αγορά του φυσικού αερίου είναι πάρα πολύ οριακές και κανείς δεν ξέρει πού μπορούν να φτάσουν αν γίνει κάτι πιο σοβαρό.

Οι αναλυτές πιστεύουν, είπε, ότι όσο ο καιρός είναι ήπιος δεν θα έχουμε στις τιμές μεγάλες διακυμάνσεις. Μετά θα μπουν τα μεγάλα κρύα και κατά το Μάρτιο, όταν θα νομίζουμε ότι την έχουμε... βγάλει, εκεί θα αρχίσουν να αδειάζουν οι αποθήκες και το μεγάλο «μπουμ» στις τιμές θα γίνει την άνοιξη.

«Πλαφόν στα 275 ευρώ σημαίνει ρεύμα στα 600»

Σχετικά με το πλαφόν, υπενθύμισε ότι όπως είχε πει είναι πολύ δύσκολος ο καθορισμός της τιμής στην οποία θα μπει, ώστε και να εξασφαλίζει το ενδιαφέρον των προμηθευτών και να περιορίζει τις τιμές.

«Τα 275 ευρώ είναι εκτός πραγματικότητας… Σημαίνει ρεύμα στα 600…», σχολίασε.

Σχετικά με τον εταιρικό μετασχηματισμό που ετοιμάζει για το επόμενο διάστημα ο όμιλος, σημείωσε «οι μεγάλες εταιρείες πρέπει κάθε 5-6 χρόνια να ανασυντάσσονται και προβλέπω ότι υπάρχει αυτή η ανάγκη και θέλουμε να τον κάνουμε με στόχο να είναι φιλικός στους μετόχους και stakeholders και εύκολος για τους εργαζόμενους».

Mytilineos Smart Cities

Η νέα πλατφόρμα της Mytilineos για τις έξυπνες πόλεις Mytilineos Smart Cities υλοποιήθηκε πιλοτικά στα Ασπρα Σπίτια της Παραλίας Διστόμου, στο «σπίτι» των εργαζομένων του Αλουμίνιου της Ελλάδος και παρουσιάστηκε χθες, από τη διοίκηση του ομίλου Mytilineos.

Με την πλατφόρμα αυτή η εταιρεία εγκαινιάζει ένα νέο τομέα δραστηριότητας, παράγοντας ένα ανταγωνιστικό προϊόν που θα διεκδικήσει τη θέση του στην ψηφιακή αναβάθμιση των Δήμων της χώρας.

Η νέα πλατφόρμα για έξυπνες πόλεις της Mytilineos θα προσφέρει καινοτόμες υπηρεσίες, εφαρμογές, πρωτοποριακά εργαλεία και προϊόντα, που απευθύνονται σε πόλεις, κοινότητες, οικισμούς, ακόμα και μεγάλους οργανισμούς που επιδιώκουν να δημιουργήσουν βιώσιμες, «έξυπνες» κοινωνίες, όπου η καθημερινότητα των πολιτών και των κατοίκων θα είναι πιο εύκολη και βιώσιμη.

Με την χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και cutting edge το νέο project με την εγγύηση της MYTILINEOS προέκυψε με την συνεργασία σχεδόν όλων των Τομέων Επιχειρηματικότητας: Μεταλλουργίας, Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου και Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Οι υπηρεσίες και οι εφαρμογές για τις πόλεις της Mytilineos Smart Cities σήμερα περιλαμβάνουν 4 χρήσεις:

-Ευέλικτες υπηρεσίες για την διαχείριση της ενέργειας

-Εξυπνη διαχείριση υδάτων

-Έξυπνη διαχείριση απορριμμάτων

-Υψηλή λειτουργικότητα στο δημόσιο χώρο (σημεία φόρτισης συσκευών, πρόσβαση στο Internet μέσω 4G / Wi-Fi, ηχοσυστήματα για την απευθείας επικοινωνία του πολίτη με τις δημόσιες υπηρεσίες, πληροφορίες για τον καιρό, πρόσβαση στις δυνατότητες φωτισμού). Εχουν, όμως, τη δυνατότητα για πολύ περισσότερες, που σταδιακά θα προστίθενται κάνοντας την ψηφιακή λύση της Mytilineos, όλο και πιο ανταγωνιστική.

Μέσω της πλατφόρμας Smart Cities θα εφαρμοστούν υπηρεσίες όπως: Blockchain, Smart Lightning, Connected public transport, Smart Parking, Public safety, Smart roads / Connected streetlights / Smart Traffic monitoring and management, Citizen/Tourist services που θα μπουν στη ζωή των πολιτών για να την κάνουν πιο εύκολη.

Προτεραιότητα έχουν και οι αρχές της βιωσιμότητας. Η «πράσινη» ενέργεια θα αντιστοιχίζεται με την συνολική ενεργειακή κατανάλωση, ενώ θα ενισχυθεί η περιβαλλοντική και ενεργειακή ευαισθησία των πολιτών μέσα από την διαρκή εκπαίδευση και την διάχυση της πληροφορίας σε θέματα όπως η ενέργεια, το νερό, η σημασία της τεχνολογίας στο επίπεδο ζωής.

Οπως είπε χθες ο κ. Μυτιληναίος: «Για εμάς ήταν προνομιακό πεδίο αυτή η διαδικασία, καθώς είχαμε όλες τις τεχνικές δυνατότητες να το κάνουμε.

-Μια δική μας πόλη, και μάλιστα πρότυπη, που φιλοξενεί τους ανθρώπους της Μεταλλουργίας.

-Έναν τομέα δραστηριότητας που αναπτύσσει υποδομές.

-Έναν τομέα δραστηριότητας που αναπτύσσει συστήματα ΑΠΕ.

-Έναν τομέα δραστηριότητας που δραστηριοποιείται στην ενέργεια.

-Και κεντρικές υπηρεσίες που καινοτομούν και δουλεύουν, μας ενδιαφέροντα και απαιτητικά projects.

Συνδυάσαμε λοιπόν την εμπειρία, την εφευρετικότητα, την όρεξη, και των τεσσάρων Τομέων και των Κεντρικών Υπηρεσιών, για να κάνουμε τα Άσπρα Σπίτια εργαστήριο καινοτομίας και να δημιουργήσουμε μια ενεργειακή κοινότητα με πρόσθετες ψηφιακές καινοτομίες που στοχεύουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής, την ενίσχυση των επιδόσεων, την βελτιστοποίηση εκμετάλλευσης των πόρων και την ενεργή και αποδοτική εμπλοκή των κατοίκων της.

Είναι ένα πρώτο πείραμα για τις δυνατότητές μας, όχι μόνο ως εταιρεία.

Αλλά και της δυνατότητας να δημιουργούμε ανοιχτές κοινωνίες, που αξιοποιούν τον θαυμαστό καινούριο κόσμο που ανοίγει μπροστά μας η 4η Βιομηχανική Επανάσταση και η τεχνητή νοημοσύνη.

Είπα και στην αρχή ότι είμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή για την ανθρωπότητα, που βάλλεται από την κλιματική κρίση, πολέμους, απανωτές κρίσεις με αποκορύφωμα την ενεργειακή, που θέτουν σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή, αλλά και το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Είναι κρίσιμο να αντιληφθούμε το ρόλο που παίζουμε ο καθένας, ιδιαίτερα όταν είμαστε μεγάλες εταιρείας.

Θα πρέπει να ανοίγουμε δρόμους, με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ευημερία όλων.

Σε έναν κόσμο συνεχώς μεταβαλλόμενο λοιπόν είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε τις συνθήκες προς όφελος όλων.

Αυτό μπορούν να κάνουν οι «έξυπνες πόλεις», να ενισχύσουν την βιωσιμότητα, να δώσουν δύναμη και έλεγχο στους καταναλωτές πολίτες, να αξιοποιήσουν οι ίδιοι τα δεδομένα, τα περίφημα Big Data, προς όφελος των ίδιων και των κοινοτήτων τους.

Μία έξυπνη πόλη που προσεγγίζει σωστά τους όρους citizenship, governance και mobility δημιουργεί αυτές τις δυνατότητες και την κάνει ανοιχτή πόλη, συμβάλλοντας στην λειτουργία των ανοιχτών θεσμών και κοινωνιών, που κάνουν πιο τις κοινότητες πιο δημοκρατικές», κατέληξε ο κ. Μυτιληναίος.

Η Γενική Διευθύντρια Επικοινωνίας & Στρατηγικής Marketing Βίβιαν Μπουζάλη, κλείνοντας την εκδήλωση, χαρακτήρισε την πλατφόρμα ως έναν «νέο κόσμο με ανεξάντλητες δυνατότητες, μέσα από την ψηφιοποίηση και την τεχνητή νοημοσύνη, με σεβασμό πάντα στην ατομικότητα και τα δικαιώματα κάθε πολίτη ξεχωριστά».

Ο Γιάννης Καλαφατάς, Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών, «με τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών, αναβαθμίζονται οι υπάρχουσες δομές και εγκαταστάσεις προσφέροντας ουσιαστική διάδραση με τους πολίτες, με ασφάλεια και αξιοπιστία. Παράλληλα, θα βελτιστοποιείται η χρήση των πόρων και θα ελαχιστοποιούνται οι άμεσες και έμμεσες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.»

Αν σου άρεσε κάνε