Νέος εκβιασμός Ελον Μασκ σε όσους απέμειναν να δουλεύουν στο Twitter

Νέος εκβιασμός Ελον Μασκ σε όσους απέμειναν να δουλεύουν στο Twitter

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 16:48 Δημιουργία 16/11/22, 16:39
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ενα ακόμη τελεσίγραφο επεφύλασσε σήμερα για τους εναπομείναντες εργαζομένους του Twitter ο Ίλον Μασκ ξεκαθαρίζοντας τους πως θα πρέπει να επιλέξουν, είτε να δεσμευτούν σε μια πολύ σκληρή εργασιακή κουλτούρα είτε να φύγουν επίσης από την εταιρεία.

Ο Ελον Μασκ μετέφερε το τελεσίγραφο του προς το προσωπικό μέσω email, στο οποίο εξηγούσε πως το επόμενο διάστημα θα απαιτήσει πολύ σκληρή δουλειά και συνεχείς υπερωρίες προκειμένου να υλοποιηθεί το όραμα του για αυτό που αποκάλεσε «Twitter 2.0».

«Μόνο η εξαιρετική (εργασιακή) επίδοση θα περνά την βάση της βαθμολόγησης. Αυτό σημαίνει πολύ σκληρή δουλειά και πολλές ώρες εργασίας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι εργαζόμενοι οφείλουν να απαντήσουν στο κάλεσμα του, επίσης ηλεκτρονικά, μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης. Όσοι δεν απαντήσουν, που σημαίνει πως δεν συμφωνούν, θα πάρουν τρεις μήνες αποζημίωσης και θα φύγουν επίσης από την εταιρεία.

Ο τελευταίος... να κλείσει την πόρτα

Το επίμαχο email που προκάλεσε σάλο έρχεται λιγότερο από δύο εβδομάδες αφότου ο Μασκ ανέλαβε τα ηνία της πλατφόρμας και απέλυσε με το… καλημέρα περίπου το 50% του προσωπικού. Σύμφωνα δε, με δημοσιεύματα έκτοτε έχουν ακολουθήσει κι άλλες απολύσεις, ενώ καταργήθηκε και η δυνατότητα τηλεργασίας, εκτός αν υπάρχει… πολύ σημαντικός λόγος.

Προφανώς το γεγονός ότι αρκετοί από τους απολυμένους θα στραφούν στα δικαστήρια για να δικαιωθούν οδήγησε τον Μασκ να αλλάξει τακτική, τουλάχιστον στο πως απολύει τους εργαζομένους της πλατφόρμας. Όμως, από το προσωπικό που έχει απομείνει διαρρέουν πληροφορίες για ένα χαώδες και ασαφές περιβάλλον, όπως και για εξαντλητικές ώρες εργασίας.

Πολλοί εργαζόμενοι κοιμούνται στα γραφεία, σε υπνόσακους, προκειμένου να εκπληρώσουν τα στενά χρονικά περιθώρια που τους δίνει ο Μασκ για κάθε του εντολή.

Από την άλλη πλευρά το αφεντικό της Tesla υποστηρίζει πως βρήκε ένα περιβάλλον με χαλαρή εργασιακή κουλτούρα και πολλές περιττές δαπάνες, το οποίο είναι αποφασισμένος να… συμμαζέψει για την οικονομική ανάταση της εταιρείας.

Αν σου άρεσε κάνε