Mytilineos: Ο οίκος Edison ανέβασε την πρόβλεψη του για την τιμή της μετοχής στα 28 ευρώ

Mytilineos: Ο οίκος Edison ανέβασε την πρόβλεψη του για την τιμή της μετοχής στα 28 ευρώ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 13:40 Δημιουργία 03/11/22, 13:30
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ακόμα ψηλότερα ανεβάζει ο διεθνής οίκος Edison τον πήχη για τη μετοχή της Mytilineos ανεβάζοντας την τιμή-στόχο στα 28 ευρώ από 27 ευρώ πριν και ταυτόχρονα προβλέπει μεγάλα κέρδη για την ερχόμενη διετία.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές του διεθνούς οίκου, η Mytilineos θα συνεχίσει να βρίσκεται σε ανοδική πορεία ενώ παράλληλα θα ενισχύει τα μεγέθη της το επόμενο διάστημα. Γεγονός που οφείλεται και στη σημαντική διορατικότητα που έχει επιδείξει η διοίκησή της τα προηγούμενα έτη, βοηθώντας την εταιρεία να κινηθεί σε ακόμη πιο υψηλά επίπεδα.

Παράλληλα, με επιδόσεις που έχουν ως βασικό άξονα την «πράσινη» ενέργεια και τη Μεταλλουργία η εταιρεία συνεχίζει να καταγράφει ισχυρές επιδόσεις για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο, έχοντας βελτιώσει την εικόνα της σε όλους του Τομείς δραστηριότητας.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Edison, η απόδοση της εταιρείας θα διατηρήσει τη δυναμική της και τα επόμενα τρίμηνα, ενώ παράλληλα η μόχλευσή της παραμένει χαμηλή και αναμένεται να μειωθεί περεταίρω τους επόμενους μήνες, λόγω των σταθερά ισχυρών ταμειακών ροών.

Η Edison αναφέρει επίσης πως η ευρωστία του επιχειρηματικού της μοντέλου της εταιρείας και η προνοητικότητα που η διοικητική ομάδα έχει επιδείξει στις επενδυτικές της αποφάσεις για την απεξάρτηση από τον άνθρακα κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από τα συνεχιζόμενα ρεκόρ κερδοφορίας της Mytilineos σε πείσμα με φόντο την ενεργειακή κρίσης στην Ευρώπη, των πληθωριστικών πιέσεων, της αύξησης των επιτοκίων και των γεωπολιτικών εντάσεων.

Η χρηματοδότηση του ομίλου

Αναφορικά με τη χρηματοδότηση της Mytilineos, η Edison αναφέρει πως η εταιρεία είναι καλά χρηματοδοτημένη προκειμένου για να υποστηρίξει τις επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (και την ευρύτερη ενεργειακή μετάβαση). Για το σκοπό αυτό εξακολουθεί να έχει χρηματοοικονομική ευελιξία περίπου 1 δισ. ευρώ ενώ παράλληλα είναι σε θέση να εξασφαλίσει πρόσβαση σε φθηνή χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Διευκόλυνση Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF).

Παράλληλα, η χρηματοδοτική θέση της εταιρείας ενισχύεται περαιτέρω από τις ισχυρές λειτουργικές ταμειακές ροές σε όλους τους τομείς της επιχείρησης, ενώ ο καθαρός δανεισμός θα μειωθεί σε 1,1 δισ. μέχρι το τέλος του έτους, λόγω της αντιστροφής του κεφαλαίου κίνησης, καθώς η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος μειώνεται. Συνολικά, ο προβλεπόμενος δείκτης καθαρού χρέους προς EBITDA είναι μόλις 1,3-1,6x για την περίοδο 2022 – 2025.

Αν σου άρεσε κάνε