Σε 1.000 απολύσεις εργαζομένων προχώρησε η Microsoft

Σε 1.000 απολύσεις εργαζομένων προχώρησε η Microsoft

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 13:15 Δημιουργία 18/10/22, 13:12
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση ότι η Microsoft Corp απέλυσε 1.000 υπαλλήλους από διάφορα τμήματά της αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Axios που επικαλείται πηγή μέσα από τον κολοσσό της σύγχρονης τεχνολογίας, η Microsoft Corp. γίνεται η τελευταία αμερικανική εταιρεία του κλάδου που μειώνει θέσεις εργασίας ή περιορίζει τις προσλήψεις εν μέσω μιας παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης.

Οι απολύσεις επηρέασαν λιγότερο από το 1% του συνολικού εργατικού δυναμικού της εταιρείας ή περίπου 221.000 υπαλλήλους από τις 30 Ιουνίου.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι καταργήθηκε ένας μικρός αριθμός θέσεων εργασίας και ότι θα αυξήσει το ανθρώπινο δυναμικό της συν τω χρόνω.

Η Microsoft δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα του Reuters να σχολιάσει το ρεπορτάζ του Axios.

Πολλές εταιρείες τεχνολογίας, ανάμεσά τους οι Meta Platforms Inc (πρώην Facebook), Twitter Inc και Snap Inc έχουν πραγματοποιήσει απολύσεις και έχουν περιορίσει τις προσλήψεις τους τελευταίους μήνες καθώς επιβραδύνεται η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη εξαιτίας των υψηλότερων επιτοκίων, του αυξανόμενου πληθωρισμού και της ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη.

Αν σου άρεσε κάνε