Χατζηθεοδοσίου: Τρία αιτήματα για τους μκρομεσαίους

Χατζηθεοδοσίου: Τρία αιτήματα για τους μκρομεσαίους

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 15:58 Δημιουργία 28/09/22, 11:08
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Αύξηση της ρευστότητας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στήριξη της Περιφέρειας και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ζήτησε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου μιλώντας στο συνέδριο "Επενδύσεις στην Ελλάδα & Αναπτυξιακή Προοπτική - 2022" που διοργανώνουν το Επιμελητήριο και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου ζήτησε συμμετοχή των ΜΜΕ στα προγράμματα του Ταμείου Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης υποστηρίζοντας ότι αν δεν συμβεί αυτό θα έχουμε πρόβλημα στην απορρόφηση των πόρων. "Το 85 % των ΜΜΕ είναι αποκλεισμένες από το τραπεζικό σύστημα. Πολλές από αυτές αξίζει να στηριχτούν για να επιβιώσουν και να πετύχουν", είπε. Επεσήμανε την ανάγκη να αντιστραφεί η τάση ερήμωσης και γήρανσης της Περιφέρειας επενδύοντας στην έξυπνη εξειδίκευση στην ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων καθώς και να προχωρήσουν ταχύτερα οι μεταρρυθμίσεις, ιδιαίτερα στους τομείς της γραφειοκρατίας και της δικαιοσύνης, αναγνωρίζοντας παράλληλα τα βήματα που έχουν γίνει στον τομέα αυτό.

Περαιτέρω ο κ. Χατζηθεοδοσίου επανέλαβε τις προτάσεις για επιβολή πλαφόν στις τιμές ενέργειας, μείωση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, θέσπιση 120 δόσεων για το σύνολο των οφειλών. "Οι προβλέψεις για τον επόμενο χειμώνα είναι δυσοίωνες. Οι προσδοκίες από την ΕΕ είναι ελάχιστες, συνεπώς η ευθύνη για τη διαχείριση της κρίσης βρίσκεται στα χέρια των κυβερνήσεων", κατέληξε.

Αν σου άρεσε κάνε