Ελλάκτωρ: Εγκρίθηκε η πρόταση επαναγοράς του ομολόγου

Ελλάκτωρ: Εγκρίθηκε η πρόταση επαναγοράς του ομολόγου

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 18:49 Δημιουργία 22/09/22, 18:46
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η Ελλάκτωρ προέβη στην έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 500 εκατ. ευρώ, το οποίο καλύφθηκε στο σύνολό του από την τράπεζα Εurobank.

Σκοπός της έκδοσης είναι μερική χρηματοδότηση της αποπληρωμής πρώτης τάξεως (senior) ομολογιών του διεθνούς ομολόγου εκδόσεως της θυγατρικής ELLAKTOR VALUE PLC, συνολικής ονομαστικής αξίας 670 εκατ. ευρώ, που λήγει στις 15 Δεκεμβρίου 2024.

Επίσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εξ' ολοκλήρου θυγατρική της, 'Ακτωρ Παραχωρήσεις ΑΕ, προέβη επίσης στην έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 275 εκατ. ευρώ, με τις σειρές Α και Β να καλύπτονται πλήρως από την Eurobank και την Alpha Bank.

Στόχος ήταν η χρηματοδότηση της αποπληρωμής των υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεών προς την Ελλάκτωρ, την κάλυψη ομολογιακού δανείου εκδόσεως της Ελλάκτωρ και τη χρηματοδότηση νέων επενδύσεων της 'Ακτωρ Παραχωρήσεις.

Σημειώνεται ότι χθες, Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου, έληξε η προσφορά εξαγοράς έναντι μετρητών της Ελλάκτωρ προς τους ομολογιούχους, συνεπεία της αλλαγής ελέγχου, που ενεργοποίησε υποχρεωτική εξαγοράς των ομολογιών, σε τιμή 101%. Η προσφορά εξαγοράς των ομολογιών ξεκίνησε την 01.08.2022 και μέχρι τη λήξη της στις 21.09.2022, ομολογιούχοι που διακρατούσαν ομολογίες ονομαστικής αξίας 497 εκατ. ευρώ (ποσοστό 74,2%) απεδέχθηκαν την προσφορά εξαγοράς.

Σημειώνεται ότι η καταβολή του τιμήματος στους ομολογιούχους που πρόσφεραν τις ομολογίες τους θα πραγματοποιηθεί την 23.09.2022.

Αν σου άρεσε κάνε