«Τίτλοι τέλους» πασίγνωστης εταιρείας καλλυντικών - Ομίλου Σαράντη

«Τίτλοι τέλους» πασίγνωστης εταιρείας καλλυντικών - Ομίλου Σαράντη

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 12:42 Δημιουργία 07/07/22, 11:04
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε «συνεναιτικό διαζύγιο» αποφάσισαν να προχωρήσουν η Estee Lauder και ο Όμιλος Σαράντη.

Η προγραμματισμένη για το 2021-2028 πώληση του 49% στο Joint Venture με την Estee Lauder, έναντι 55,2 εκατ. ευρώ, φαίνεται να ήρθε νωρίτερα, βασιζόμενη σε καθαρά επιχειρηματικά κριτήρια και με το κλίμα μεταξύ των εταιρειών να παραμένει ιδιαίτερα φιλικό, καθώς ο κ. Σαράντης, διεύθυνε τις εταιρικές υποθέσεις μέχρι και την τελική υπογραφή της συμφωνίας και δέχθηκε να παράσχει τις συμβουλές του, στη νέα διοίκηση.

Η διοίκηση φαίνεται να οδηγήθηκε στην εν λόγω απόφαση λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, η οποία θα οδηγούσε σε απώλεια της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών για τα επόμενα τουλάχιστον τρία χρόνια, με τα προϊόντα πολυτελείας να είναι τα πρώτα που δέχονται τα «πυρά».

Η αποεπένδυση θεωρήθηκε από την αγορά εσπευσμένη, ωστόσο πληροφορίες θέλουν κάτι τέτοιο να μην ισχύει, βάσει της σημερινής στρατηγικής, go-to-market της ELC, και της επικείμενης απώλειας εσόδων της Σαράντης.

Η συμφωνία κλείστηκε εν τέλει στις 15 Ιουνίου 2022.

Σε ότι αφορά στη «μυστικότητα» που τηρήθηκε σχετικά με το τίμημα αλλά και το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής, πηγές αναφέρουν πως δε φαίνεται να επιχειρήθηκε παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού, καθώς οι δόσεις θα εγγράφονταν στα βιβλία της εταιρείας και θα περιλαμβάνονταν στις οικονομικές καταστάσεις του Α’ εξαμήνου του 2022. Παρόλα αυτά, δόθηκαν οι πληροφορίες που επιβάλει ο νόμος.

Τα 11,8 εκατ. ευρώ που ο όμιλος ενσωμάτωσε στον ισολογισμό του για το 2021, δεν θεωρήθηκαν κρίσιμο μέγεθος για τα δεδομένα του Ομίλου Σαράντη, οπότε και δεν έχρηζαν ανακοίνωσης.

Ο Όμιλος, θα αντικαταστήσει την κερδοφορία, μεταξύ άλλων, με την ήδη συμφωνημένη εξαγορά της Stella Pack στην Πολωνία, η οποία αναμένεται να καλύψει το 150% της κερδοφορίας που είχε η «Σαράντης», από το Joint Venture.

Αν σου άρεσε κάνε