Γιάννης Μπρατάκος: Καίρια κυβερνητική παρέμβαση η αύξηση του κατώτατου μισθού

Γιάννης Μπρατάκος: Καίρια κυβερνητική παρέμβαση η αύξηση του κατώτατου μισθού

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 11:27 Δημιουργία 21/04/22, 11:24
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Καίρια κυβερνητική παρέμβαση η αύξηση του κατώτατου μισθού» δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Γιάννης Μπρατάκος, μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Ο κ. Μπρατάκος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι μια καίρια κυβερνητική παρέμβαση για τη θωράκιση των νοικοκυριών. Το προσαυξημένο εισόδημα των εργαζομένων, όχι μόνο θα μειώσει την οικονομική τους επισφάλεια, αλλά και θα ενισχύσει την αγοραστική τους δύναμη, τονώνοντας τελικά την αγορά. Οι προσπάθειες της κυβέρνησης δεν θα πρέπει να σταματήσουν εδώ. Η μακροπρόθεσμη και βιώσιμη ανάπτυξη, που αποτελεί πάγιο αίτημα της επιμελητηριακής κοινότητας, θα ευνοηθεί από την εφαρμογή επιπλέον μέτρων, που θα εξασφαλίσουν και τον κόσμο των επιχειρήσεων, έναντι των αρνητικών οικονομικών συνθηκών που έχουν προκύψει από τις πρωτοφανείς περιστάσεις.

Η μείωση των εργοδοτικών εισφορών, που έχει ήδη αναγγελθεί από τον πρωθυπουργό, όχι μόνο θα αντισταθμίσει την αύξηση στον κατώτατο μισθό, αλλά και θα οδηγήσει σε αμοιβαία οικονομικά οφέλη, τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τις επιχειρήσεις.

Επιπροσθέτως, η ορθολογική διαχείριση των κριτηρίων επιδότησης για τους νεοπροσληφθέντες, αναλόγως του κλάδου και της έδρας του εργοδότη, μπορεί να λειτουργήσει προτρεπτικά στις νέες προσλήψεις, μειώνοντας την ανεργία και το φαινόμενο των πολλαπλών κενών θέσεων εργασίας και αναστέλλοντας τις τυχόν επιφυλάξεις των εργοδοτών εξ' αιτίας του υψηλότερου εργοδοτικού κόστους. Η κοινωνία και η οικονομία πρέπει να συνεχίσουν να συμβαδίζουν συμμετρικά και ισόρροπα. Με αυτόν τον τρόπο μόνο, θα επιτευχθεί ο κοινός στόχος για βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη».

Αν σου άρεσε κάνε