Στο Ελληνικό «μετακομίζουν» Eurobank και Πειραιώς

Στο Ελληνικό «μετακομίζουν» Eurobank και Πειραιώς

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 12:58 Δημιουργία 23/12/21, 12:39
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας (MoU) της με την Ελληνικό ΑΕ για την εξέταση ανάπτυξης πύργου γραφείων και μεταφοράς των κεντρικών γραφείων της Τράπεζας στο Ελληνικό, ανακοίνωσε η Eurobank.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, η Eurobank συνήψε την 22α Δεκεμβρίου 2021 Μνημόνιο Συνεργασίας με την εταιρεία «Ελληνικό - Εταιρεία Ανάπτυξης Αξιοποίησης και Διαχείρισης Ακινήτων Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία», δυνάμει του οποίου τα μέρη θα εξετάσουν την απόκτηση από την Τράπεζα ακινήτου εντός του Επιχειρηματικού Κέντρου της Λεωφόρου Βουλιαγμένης (Μητροπολιτικός Πόλος Ελληνικού - Αγίου Κοσμά) εντός του οποίου θα αναπτυχθεί υπό την επίβλεψη και διαχείριση κατασκευής της ΕΛΛΗΝΙΚΟ υψηλό κτήριο (πύργος - tower) αμιγούς χρήσης γραφείων συνολικού εμβαδού 40.000 τ.μ.

Όπως αναφέρει η Eurobank, η κίνηση αυτή στοχεύει στη συγκέντρωση των κεντρικών γραφείων και των περισσότερων υπηρεσιών της Τράπεζας σε ένα κτήριο που θα ικανοποιεί όλες τις σύγχρονες περιβαλλοντικές προδιαγραφές και έχει σκοπό την επίτευξη οικονομιών κλίμακος και σημαντική μείωση του σχετικού λειτουργικού κόστους.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της Lamda Development, το εν λόγω μνημόνιο συνεργασίας αποτελεί μία ακόμη συμφωνία για ανάπτυξη χώρων γραφείων στο έργο του Ελληνικού. Ο πύργος γραφείων εκτιμώμενου ύψους άνω των 100 μέτρων, προορίζεται να αποτελέσει ένα ακόμη μοναδικό τοπόσημο (landmark) της συγκεκριμένης περιοχής, και της γενικότερης ανάπτυξης του Ελληνικού. Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο ως άνω Μνημόνιο, εφόσον υπογραφεί η οριστική συμφωνία μεταξύ των μερών, η συνολική επένδυση για την ανάπτυξη του πύργου υπολογίζεται σε 140 εκατ.ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι ανακοινώθηκε η συμφωνία 147 εκατ. ευρώ της Lamda Development με την Τράπεζα Πειραιώς για την μετεγκατάσταση των κεντρικών γραφείων της Τράπεζας. Ειδικότερα η συμφωνία, όπως ανακοινώθηκε, αφορά την απόκτηση από την Τράπεζα Πειραιώς γραφείων συνολικού εμβαδού 40.000 τ.μ., για μελλοντική μετεγκατάσταση των κεντρικών γραφείων διοίκησης της τράπεζας στο υπερσύγχρονο Επιχειρηματικό Κέντρο της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, που αναπτύσσει η Lamda Development εντός του Ελληνικού. Όπως έχει αναφερθεί η ζήτηση που εκδηλώνεται για χώρους στο Επιχειρηματικό Κέντρο είναι ήδη μεγάλη, τόσο και από πολλές άλλες επιχειρήσεις καθώς υπάρχει τάση μεταφοράς από το κέντρο στο Ελληνικό.

Αν σου άρεσε κάνε