Καθαρά κέρδη 298 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο 2021 και 103 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο 2021, ανακοίνωσε η Eurobank

Καθαρά κέρδη 298 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο 2021 και 103 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο 2021, ανακοίνωσε η Eurobank

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 21:16 Δημιουργία 25/11/21, 21:13
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

TAGS

Καθαρά κέρδη 298 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο 2021 και 103 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο 2021, ανακοίνωσε σήμερα η Eurobank.
Σε δήλωσή του, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίωνας Καραβίας, επισημαίνει ότι τα οικονομικά αποτελέσματα της Eurobank για το τρίτο τρίμηνο του 2021, αποτελούν ορόσημο για την τράπεζα και για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα στο σύνολό του. «Ο δείκτης ΝΡΕ διαμορφώνεται στο 7,3%. Είναι η πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία, που ελληνική τράπεζα επιτυγχάνει μονοψήφιο δείκτη, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα επιστροφής στην οικονομική κανονικότητα», αναφέρει.
«Αφού αντιμετωπίσαμε επιτυχώς τις τελευταίες προκλήσεις, στρέφουμε όλες μας τις δυνάμεις στην επέκταση των εργασιών μας, στηρίζοντας έτσι και την επίτευξη των βασικών στόχων της οικονομικής πολιτικής - τη μετάβαση σε ένα νέο πρότυπο διατηρήσιμης και συμπεριληπτικής ανάπτυξης και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας για τη χώρα. Η ελληνική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί άνω του 7% φέτος και να διατηρήσει υψηλούς ρυθμούς και το 2022. Είναι σημαντικό και ρεαλιστικό ταυτόχρονα να επιτευχθεί ένας μέσος ρυθμός ανάπτυξης πάνω από τον αντίστοιχο της ευρωζώνης, της τάξης του 4%, για την επόμενη πενταετία, με την πλήρη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων και την προσέλκυση διεθνών και εγχώριων ιδιωτικών κεφαλαίων για επενδύσεις», αναφέρει ο Φωκίωνας Καραβίας.
«Κατά το τρίτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς, η τράπεζα συνέχισε να καταγράφει ισχυρές επιδόσεις σε όλα τα επίπεδα, ξεπερνώντας τις αρχικές μας εκτιμήσεις. Τα βασικά έσοδα προ προβλέψεων αυξήθηκαν, και σε συνδυασμό με τη σημαντική μείωση των προβλέψεων, οδήγησαν τα λειτουργικά κέρδη σε άνοδο κατά 61%. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 300εκ. ευρώ τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, με σημαντική συνεισφορά από τις διεθνείς μας δραστηριότητες. Οι εκταμιεύσεις δανείων ύψους 5,3 δισ. ευρώ στην Ελλάδα για το ίδιο διάστημα αναδεικνύουν την αναπτυξιακή δυναμική, που αναμένεται να ενισχυθεί. Οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκαν κατά περίπου 4 δισ. ευρώ μέσα στο 2021. Νοικοκυριά και επιχειρήσεις διαθέτουν σημαντικό απόθεμα ρευστότητας, που μπορεί να υποστηρίξει την κατανάλωση, αλλά και τις επενδύσεις στο άμεσο μέλλον» προσθέτει ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας.
Επισημαίνει επίσης, ότι «η Eurobank είναι η πρώτη ελληνική τράπεζα που αφήνει πίσω της το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Βρισκόμαστε επομένως σε πλεονεκτική θέση, να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και το θετικό οικονομικό περιβάλλον σε όλες τις βασικές αγορές μας. Στηρίζουμε τους πελάτες μας ώστε να επωφεληθούν από τον ανοδικό κύκλο και τις κοινωνίες που υπηρετούμε προκειμένου να επιτύχουν βιώσιμη και ισόρροπη ευημερία».

Αν σου άρεσε κάνε