Η Evergrande «μάζεψε» 50 εκατ. δολ. από την πώληση ιδιωτικών τζετ για να γλυτώσει τη χρεοκοπία

Η Evergrande «μάζεψε» 50 εκατ. δολ. από την πώληση ιδιωτικών τζετ για να γλυτώσει τη χρεοκοπία

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 13:55 Δημιουργία 05/11/21, 13:50
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Την ώρα που οι αγορές «κλυδωνίζονται» από την αθέτηση πληρωμής υποχρεώσεων από ακόμη μία κινεζική εταιρεία στον κλάδο των ακινήτων, πληροφορίες λένε ότι η Evergrande πούλησε δύο από τα ιδιωτικά τζετ της, για να συγκεντρώσει πόρους, έτσι ώστε να αποφύγει την χρεοκοπία.

Την πληροφορία μεταδίδει η Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές που γνωρίζουν το θέμα, τονίζοντας πως η εταιρεία «μάζεψε» περίπου 50 εκατ. δολάρια από την πώληση.

Την ίδια στιγμή, ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών της κινεζικής Kaisa Group Holdings και τριών εκ των μονάδων της, μία ημέρα αφότου μια θυγατρική της δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προς τους εγχώριους επενδυτές της.

Η κατασκευαστική εταιρεία κατοικιών Kaisa με έδρα τη Σένζεν, η οποία έχει εγγυηθεί το προϊόν διαχείρισης πλούτου, αναφέρει σε ανακοίνωση της ότι αντιμετωπίζει άνευ προηγουμένου πιέσεις ρευστότητας εξαιτίας των δύσκολων συνθηκών στην αγορά κατοικίας και των υποβαθμίσεων της αξιολόγησης.

Η Kaisa και η μονάδα της Kaisa Prosperity, ανέφεραν σε ξεχωριστές ανακοινώσεις ότι η διαπραγμάτευση των μετοχών τους ανεστάλη εν αναμονή δημοσιοποίησης «εσωτερικών πληροφοριών», χωρίς να δίνουν περισσότερες πληροφορίες.

Αν σου άρεσε κάνε