ΔΕΗ: Εκκίνηση για την ΑΜΚ - Πρεμιέρα για το βιβλίο προσφορών

ΔΕΗ: Εκκίνηση για την ΑΜΚ - Πρεμιέρα για το βιβλίο προσφορών

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 08:43 Δημιουργία 02/11/21, 08:36
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ανοίγει σήμερα, Τρίτη το βιβλίο για την ΑΜΚ της ΔΕΗ, το οποίο αναμένεται να κλείσει την προσεχή Πέμπτη, με τα έσοδα να τοποθετούνται μέχρι το ποσό του 1,350 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο, που ενέκρινε χθες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Το Δημόσιο μέσω της ΕΕΣΥΠ και του ΤΑΙΠΕΔ θα εγγραφεί για την απόκτηση των μετοχών που απαιτούνται προκειμένου η συμμετοχή τους μετά την αύξηση κεφαλαίου να διαμορφωθεί στο 34,123% (καταστατική μειοψηφία). Η ΑΜΚ, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί, θα πραγματοποιηθεί σε τιμή από 8,5 έως 9 ευρώ ανά μετοχή. Το book building θα ξεκινήσει σήμερα, Τρίτη 2 Νοεμβρίου, και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου. Το ενημερωτικό δελτίο προβλέπει κέρδη προ φόρων κοντά στο 1 δισ. ευρώ και λειτουργικά κέρδη 1,675 δισ. σε ορίζοντα πενταετίας. Τα έσοδα της αύξησης, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο, θα διατεθούν για:

α) Την παροχή μέρους του κατά προσέγγιση ποσού των 3,2 δισ. ευρώ που έχει προϋπολογίσει για κεφαλαιουχικές δαπάνες σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το 2024, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας και έργων σε γειτονικές αγορές, με στόχο την επίτευξη εγκατεστημένης ισχύος ΑΠΕ 7,2 GW έως το 2024.

Η εταιρεία προχωράει σε περαιτέρω μείωση του προσωπικού της μέσω ενός ακόμη προγράμματος εθελουσίας εξόδου.

β) Την παροχή μέρους του κατά προσέγγιση ποσού του 1,7 δισ. ευρώ που έχει προϋπολογίσει για κεφαλαιουχικές δαπάνες έως το 2024 για τη συμβατική παραγωγή ενέργειας, την επιχειρηματική μονάδα που είναι αρμόδια για τις προμήθειες, την κατασκευή μονάδας παραγωγής ενέργειας από απόβλητα, την ψηφιοποίηση, τις τηλεπικοινωνίες, τα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και

γ) Στον βαθμό που είναι ευλόγως αναγκαίο και μόνο έως ποσά τα οποία δεν συνιστούν σημαντικά στοιχεία ως προς την οικονομική κατάσταση του ομίλου, για άλλους γενικούς εταιρικούς και άλλους επενδυτικούς σκοπούς.

Αν σου άρεσε κάνε