Ο Έλον Μασκ προκαλεί τον ΟΗΕ: Πουλώ τις μετοχές της Tesla αν αποδειχτεί ότι 6 δισ. λύνουν την πείνα

Ο Έλον Μασκ προκαλεί τον ΟΗΕ: Πουλώ τις μετοχές της Tesla αν αποδειχτεί ότι 6 δισ. λύνουν την πείνα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 12:13 Δημιουργία 01/11/21, 11:40
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Το 2% της περιουσίας του θα διαθέσει ο Έλον Μασκ, σύμφωνα με ανάρτησή του απευθυνόμενη στον ΟΗΕ και συγκεκριμένα στον επικεφαλής του επισιτιστικού προγράμματος, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι με 6 εκατ. δολάρια, θα λυθεί το πρόβλημα της πείνας στον πλανήτη.

«Εάν το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα μπορεί να περιγράψει απαντώντας σε αυτό το post στο Twitter ακριβώς πώς έξι δισεκατομμύρια δολάρια μπορούν να αντιμετωπίσουν την πείνα στον πλανήτη, θα πουλήσω μετοχές της Tesla αμέσως τώρα και θα το κάνω», έγραψε ο δισεκατομμυριούχος και πρόσθεσε ότι «πρέπει να είναι λογιστική open source, ώστε το κοινό να δει ακριβώς πώς θα ξοδευτούν τα χρήματα».

Ο επικεφαλής, Ντέιβιντ Μπίσλεϊ απάντησε στον Μασκ επίσης με ένα tweet γράφοντας πως «μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι έχουμε τα συστήματα για τη διαφάνεια και τη λογιστική open source. Η ομάδα σας μπορεί να εξετάσει και να συνεργαστεί μαζί μας για να είναι απολύτως βέβαιη για κάτι τέτοιο».

Διευκρίνισε επίσης ότι το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων του ΟΗΕ δεν είπε ποτέ ότι 6 δισεκατομμύρια δολάρια θα έλυναν την πείνα στον κόσμο. «Πρόκειται για μια εφάπαξ δωρεά για να σωθούν 42 εκατομμύρια ζωές κατά τη διάρκεια αυτής της άνευ προηγουμένου κρίσης πείνας», έγραψε στο Twitter.

Ο Μπίσλεϊ επανέλαβε την έκκλησή του προς τους δισεκατομμυριούχους, ζητώντας τους να επιταχύνουν το έργο της επίλυσης της παγκόσμιας πείνας. «Δεν είναι περίπλοκο. Δεν τους ζητάω να το κάνουν αυτό κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα, κάθε χρόνο», είπε στο CNN.

Αν σου άρεσε κάνε