Γ. Στάσσης: Ανοίγει ο δρόμος για τη βιώσιμη μελλοντική κερδοφορία της ΔΕΗ

Γ. Στάσσης: Ανοίγει ο δρόμος για τη βιώσιμη μελλοντική κερδοφορία της ΔΕΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 13:11 Δημιουργία 24/06/21, 13:08
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Το μήνυμα πως στόχος της ΔΕΗ για φέτος είναινα επαναληφθούν οι επιδόσεις του 2020 σε επίπεδο επαναλαμβανόμενου EBITDA, σταθεροποιώντας τη λειτουργική κερδοφορία της και δημιουργώντας παράλληλα συνθήκες για την έναρξη ενός νέου κύκλου ανάπτυξης στα επόμενα χρόνια, έστειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης από το βήμα της ετήσιας ΓΣ των μετόχων.

To EBITDA ήρθε για να μείνει, τόνισε ο ίδιος ο γ. Στάσσης. «Ήδη, έχει φθάσει στο 80% του στόχου που έχουμε θέσει στο στρατηγικό σχέδιο και αναμένεται και επιπλέον αύξηση. Οι αλλαγές στο ρυθμιστικό πλαίσιο υποστηρίζουν τη νέα στρατηγική της ΔEΗ», σημείωσε ο ίδιος.

«Το δύσκολο κομμάτι του μετασχηματισμού έχει ήδη γίνει και μπορούμε πλέον να επικεντρωθούμε στην υλοποίηση του υπόλοιπου σχεδίου, με περιορισμένο κίνδυνο. Έχουμε εξασφαλίσει ένα σημαντικό υπό ανάπτυξη χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ και έχουμε ισχυρή πεποίθηση για αύξηση της ισχύος μας σε ΑΠΕ», τόνισε.

«Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με τη σημαντική ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας ανοίγει το δρόμο για τη βιώσιμη μελλοντική κερδοφορία της ΔEΗ», είπε.

Αν σου άρεσε κάνε