Επιστροφή με limit down για την Πειραιώς

Επιστροφή με limit down για την Πειραιώς

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 11:00 Δημιουργία 19/04/21, 10:54
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η μετοχή άνοιξε στα 4,78 ευρώ, στη νέα προσαρμοσμένη τιμή μετά το reverse split, αλλά το limit down τοδηγεί την τιμή στα 3,35 ευρώ

Με limit down επέστρεψε στο ταμπλό μετά από ολιγοήμερη παύση η μετοχή της Πειραιώς, «γράφοντας» απώλειες της τάξεως του 29,97%, με νέα τιμή μετά το reverse split.

Η μετοχή άνοιξε στα 4,78 ευρώ, στη νέα προσαρμοσμένη τιμή, αλλά το limit down οδηγεί την τιμή στα 3,35 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως από την περασμένη Τετάρτη, 14 Απριλίου, η μετοχή βρέθηκε προσωρινά εκτός ταμπλό, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αντικατάσταση με βάση το reverse split, δηλαδή τη συνένωση 16,5 υφιστάμενων κοινών μετοχών σε 1 νέα μετοχή.

Την ίδια ώρα, η διαδικασία της ΑΜΚ εισέρχεται στην τελική ευθεία. Θα κινηθεί με εύρος τιμής 1-1,15, με συνολική έκδοση μετοχών 1,2 δισ. ευρώ.

Αν όλη η έκδοση φθάσει στην ανώτατη τιμή, τότε η αύξηση διαμορφώνεται στο 1,38 δισ. ευρώ. Το 85% θα αφορά το εξωτερικό συμπεριλαμβανομένου και του ΤΧΣ και το 15% στο εσωτερικό.

Εγχωρίως οι εγγραφές θα γίνουν μεταξύ 21-23 Απριλίου στην ανώτατη τιμή ενώ στο εξωτερικό το βιβλίο προσφορών μπορεί να κλείσει την ίδια ημέρα, όπως αποφασίστηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ της Τράπεζας.

Αν σου άρεσε κάνε