Στο ταμπλό οι νέες μετοχές της Τρ. Πειραιώς

Στο ταμπλό οι νέες μετοχές της Τρ. Πειραιώς

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 09:55 Δημιουργία 19/04/21, 09:16
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στις 21 Απριλίου ανοίγει το βιβλίο προσφορών, καθώς εκτιμάται πως μέχρι την Τρίτη το ενημερωτικό της τράπεζας θα έχει λάβει έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Ξεκινά από σήμερα, Δευτέρα η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς στο ΧΑ, με άνοιγμα στα 4,785 ευρώ.

Το νέο σύνολο των μετοχών που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α., ανέρχεται σε 50.367.223 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές ονομαστικής αξίας 1 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως από την περασμένη Τετάρτη, 14 Απριλίου, η μετοχή βρέθηκε προσωρινά εκτός ταμπλό, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αντικατάσταση με βάση το reverse split, δηλαδή τη συνένωση 16,5 υφιστάμενων κοινών μετοχών σε 1 νέα μετοχή.

Την ίδια ώρα, η διαδικασία της ΑΜΚ εισέρχεται στην τελική ευθεία. Θα κινηθεί με εύρος τιμής 1-1,15, με συνολική έκδοση μετοχών 1,2 δισ. ευρώ.

Αν όλη η έκδοση φθάσει στην ανώτατη τιμή, τότε η αύξηση διαμορφώνεται στο 1,38 δισ. ευρώ. Το 85% θα αφορά το εξωτερικό συμπεριλαμβανομένου και του ΤΧΣ και το 15% στο εσωτερικό.

Εγχωρίως οι εγγραφές θα γίνουν μεταξύ 21-23 Απριλίου στην ανώτατη τιμή ενώ στο εξωτερικό το βιβλίο προσφορών μπορεί να κλείσει την ίδια ημέρα, όπως αποφασίστηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ της Τράπεζας.

Αν σου άρεσε κάνε