Ελλάκτωρ: Η απάντηση των εφοπλιστών μετά την επεισοδιακή αναβολή της ΓΣ

Ελλάκτωρ: Η απάντηση των εφοπλιστών μετά την επεισοδιακή αναβολή της ΓΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 11:38 Δημιουργία 03/04/21, 11:34
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Συμφερόντων της Greenhill Investments Limited είναι η Aiolos Investors, υποστηρίζει η πλευρά των εφοπλιστών

Η Aiolos Investors αποτελεί εταιρεία συμφερόντων της, η οποία είχε συμμετάσχει και στην Proxy ψηφοφορία της γενικής συνέλευσης της 27ης Ιανουαρίου, χωρίς να προκύψει αντιστοίχως πρόβλημα εκπροσώπησης της.

Αυτό απαντά η πλευρά των μετόχων της Greenhill Investements Limited, αφότου η προγραμματισμένη για την Παρασκευή ΓΣ αναβλήθηκε, εν μέσω ενός «εμπόλεμου» κλίματος για την προτεινόμενη ΑΜΚ.

Υπενθυμίζεται ότι η ΓΣ αναβλήθηκε, ύστερα από αίτημα της μετόχου Pemanoaro (συμφερόντων της οικογένειας Καλιτσάντση), ενώ είχε προηγηθεί το ίδιο αίτημα και από τη Greenhill Investments Limited, η οποία συμμετείχε μόνον με μέρος των μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου.

Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του ομίλου, κ. Γ. Μυλωνογιάννης, η Greenhill με βάση τα στοιχεία της ΕΧΑΕ, εκπροσωπεί μόνον 3,3 εκατ. μετοχές, ενώ οι υπόλοιπες μετοχές της, που αντιστοιχούν στο 18% του μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου και τα αντίστοιχα δικαιώματα ψήφου κατέχονται από τρίτη εταιρεία, η οποία εμφανίζεται ως κάτοχος ενεχύρου των παραπάνω μετοχών.

Με φόντο τις επεισοδιακές εξελίξεις, η διοίκηση της Greenhill Ιnvestments Limited εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Με μεγάλη λύπη παρακολουθήσαμε παρωδία Γενικής Συνέλευσης μετόχων κατά την οποία το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας επιχείρησε παρανόμως να ακυρώσει δικαιώματα ψήφου του μεγαλύτερου μετόχου της εταιρείας. Ποτέ στην ιστορία των εταιρειών δεν είχε επιχειρηθεί τόσο εξωφρενική απόπειρα να αλλοιωθούν αποφάσεις μετόχων.

Η θλιβερή παράσταση τακτικισμών που παρακολουθήσαμε επιβεβαιώνει τους λόγους για τους οποίους ζητήσαμε την ανάκληση ενός Διοικητικού Συμβουλίου που εξαντλεί την εφευρετικότητά του στην προσπάθεια να πλήξει έναν βασικό μέτοχο ενώ ταυτόχρονα δείχνει πλήρη ανικανότητα για την προάσπιση των συμφερόντων της εταιρείας (παραχώρηση Εγνατίας).

Το ανυπόστατο ευτελές τέχνασμα που προβλήθηκε στην γενική συνέλευση μετόχων δεν είχε επιστρατευτεί στην προηγούμενη, μόλις πριν από δύο μήνες οπότε ίσχυαν οι ίδιες ακριβώς συνθήκες και όροι και στην οποία είχε εκλεγεί το σημερινό ΔΣ. Το προέβαλλε όταν τέθηκε ως θέμα συζήτησης, η ανάκλησή του. Προφανώς έχουν λόγους να φοβούνται παρά το μικρό διάστημα στο οποίο έχουν αναλάβει τις ευθύνες για την εταιρία. Το διάστημα αυτό όμως ήταν επαρκές για να δηλώσουν αδυναμία συμμετοχής σε διαγωνισμούς, να θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον της εταιρείας με πράξεις ή παραλείψεις τους.

Πιστεύουμε ότι η πρακτική αυτή δεν εκφράζει την εταιρεία Reggeborgh αλλά και άλλους μετόχους που διαπιστώνουν το αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται η εταιρεία εξαιτίας ανεπάρκειας των διοικούντων που αποδεικνύονται παντελώς ανίκανοι να υλοποιήσουν την αναγκαία ανάκαμψη της επιχείρησης.

Εμείς ζητήσαμε την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης προκειμένου να δοθεί ο χρόνος να επικρατήσει εχεφροσύνη και συννενόηση μεταξύ των μετόχων. Η Ελλάκτωρ για να αναπτυχθεί απαιτείται συναίνεση των βασικών μετόχων που δεν εξυπηρετείται ούτε με την παρούσα διοίκηση αλλά ούτε με εκπροσώπους που προσβάλλουν μετόχους νομίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό είναι χρήσιμοι. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η συμπεριφορά αυτή δεν εκφράζει μετόχους της εταιρείας τους οποίους καλούμε να επαναξιολογήσουν την στάση τους.

Ως Greenhill Investments Limited, επαναλαμβάνουμε ότι διαθέτουμε τα δικαιώματα ψήφου και μετοχών που έχουμε δηλώσει και επιδώσαμε ήδη στην Eλλάκτωρ τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα».

Αν σου άρεσε κάνε