Νέα εξαγορά στο εξωτερικό από την Profile

Νέα εξαγορά στο εξωτερικό από την Profile

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 12:26 Δημιουργία 22/03/21, 12:23
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Μια ακόμα κίνηση στο εξωτερικό, μετά την εξαγορά της γαλλικής Login, ανακοίνωσε η Profile.

Προχώρησε στην εξαγορά του 100% της εταιρείας ανάπτυξης συστημάτων διαχείρισης επενδύσεων Euronext Centevo. Η συμφωνία υπεγράφη στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, μεταξύ του ομίλου Prοfile και της Euronext Nordics Holdings AS στις 19/03/2021, ως αποτέλεσμα της απόφασης του γνωστού ομίλου Euronext να αποεπενδύσει από τη συγκεκριμένη μη βασική τους δραστηριότητα.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η Euronext Centevo δραστηριοποιείται στην αγορά από το 1991, εδρεύει στη Στοκχόλμη και αποτελείται από δύο μονάδες, μία στη Στοκχόλμη της Σουηδίας και μία στο Όσλο της Νορβηγίας. Συνολικά, απασχολεί προσωπικό 45 ατόμων, που μοιράζεται στις δύο αυτές περιοχές. Με έσοδα που έφτασαν τα €5,5 εκατ. το 2020, η Centevo εξυπηρετεί τους μεγαλύτερους Asset και Fund Managers, καθώς και τράπεζες της ευρύτερης περιοχής (Νορβηγία, Σουηδία, Δανία, Φινλανδία), διαθέτοντας πελατολόγιο που αριθμεί περισσότερους από 65 διαφορετικούς οργανισμούς.

Οι λύσεις της Centevo καλύπτουν τους τομείς Asset Management, Fund Management, Trust Management, Family Office, ενώ διαθέτει και API connectivity με μεγάλες τοπικές τράπεζες, προσφέροντας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον όμιλο της Prοfile για τη διεύρυνση των προσφερόμενων λειτουργιών και καθετοποιημένων λύσεων. Πρόκειται για λύσεις που συμπληρώνουν το χαρτοφυλάκιο του ομίλου, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες επέκτασης και cross selling, τόσο γεωγραφικά όσο και προϊοντικά.

Ο Ευάγγελος Αγγελίδης, CEO της Prοfile, δήλωσε: «Πιστή στο όραμά της, η Prοfile διευρύνει συνεχώς την γκάμα των προσφερόμενων υπηρεσιών της, με πιο εξειδικευμένες λύσεις και κατακτά μια από τις κορυφαίες θέσεις στην Ευρώπη, σε ό,τι αφορά στον τομέα του χρηματοοικονομικού λογισμικού. Η αγορά της Σκανδιναβίας αποτελεί στρατηγική μας προτεραιότητα, λόγω της μακράς παράδοσης και εξειδίκευσης στον χώρο των χρηματοοικονομικών επενδύσεων. Από σήμερα, ενσωματώνουμε στον όμιλό μας μια ηγέτιδα εταιρεία του κλάδου, με πιστό πελατολόγιο στην ευρύτερη περιοχή. Επ' ευκαιρία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Euronext για τη συγκεκριμένη συναλλαγή, που σηματοδοτεί και την έναρξη μίας μακροχρόνιας συνεργασίας μεταξύ της Prοfile και της Euronext. Επίσης, είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που η συγκεκριμένη εξαγορά μάς επιτρέπει, μέσω της ανταλλαγής τεχνογνωσίας μεταξύ των δύο εταιρειών, να εμπλουτίσουμε και να αναπτύξουμε περαιτέρω τις λύσεις μας, σκοπεύοντας να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου συστήματα στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης».

Ο Leif Arnold Thomas, CEO της Euronext Centevo, δήλωσε: «Είμαστε σίγουροι ότι η Prοfile θα είναι ένας δυναμικός και ενεργός ιδιοκτήτης της Centevo, για να προσφέρει την καλύτερη δυνατή λύση στους πελάτες μας. Είναι εξίσου αφοσιωμένη στην επίτευξη της στρατηγικής της Centevo στη Σκανδιναβία, αναγνωρίζοντας την αξία της τοπικής γνώσης και παρουσίας ως μοχλού ανάπτυξης σε ένα απαιτητικό περιβάλλον. Η Centevo θα είναι πλέον μέλος μιας μεγάλης ευρωπαϊκής εταιρείας ανάπτυξης λύσεων για τον χρηματοοικονομικό τομέα, που προσφέρουν καινοτομία, ευελιξία και διεθνή αναγωρισιμότητα με βάση διεθνή πρότυπα. Μέσω αυτής της συνεργασίας προσβλέπουμε σε μια σειρά από συνέργειες προς όφελος των πελατών μας. Οι Centevo και Euronext VPS θα εξακολουθήσουν να διατηρούν σχέση συνεργασίας, ώστε να συνεχίσουν οι πελάτες να λαμβάνουν το ίδιο επίπεδο εξυπηρέτησης».

Αν σου άρεσε κάνε