Ελλάκτωρ: Χρηματοδοτική «γέφυρα» 50 εκατ. για την Άκτωρ

Ελλάκτωρ: Χρηματοδοτική «γέφυρα» 50 εκατ. για την Άκτωρ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 10:25 Δημιουργία 18/03/21, 10:06
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ενέσεις ρευστότητας για τη διάσωση της Άκτωρ προγραμματίζει η διοίκηση της Ελλάκτωρ κατά το τρέχον έτος.

Η μία εξ αυτών αφορά μία ενδιάμεση μορφή χρηματοδότησης, ύψους 50 εκατ. ευρώ, η οποία θα εξασφαλιστεί μέσω ομολογιακού δανείου, που θα εκδοθεί από την Άκτωρ και θα καλυφθεί από την Reggeborgh, άλλους μετόχους και τράπεζες και το οποίο θα αποπληρωθεί Ιούνιο-Ιούλιο από τα λεφτά της ΑΜΚ.

Επίσης, επιδιώκεται ΑΜΚ κατά 120,5 εκατ. ευρώ, ώστε τα 100 εκατ. ευρώ να καλύψουν την έξοδο της από τις ζημιογόνες δραστηριότητες των φωτοβολταϊκών και την πληρωμή υποχρεώσεων προς τους προμηθευτές.

Επιπλέον, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά χθες στους αναλυτές από τον CEO του ομίλου, επίκειται ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης της θυγατρικής με δανεισμό από τις τράπεζες, η οποία θα ακολουθήσει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Από την πλευρά του, πάντως, ο κ. Ξενόφος εμφανίστηκε κατηγορηματικός ως προς το ενδεχόμενο πώλησης της θυγατρικής, ενώ ερωτηθείς από τους αναλυτές, αν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο, σε περίπτωση που δεν καλυφθεί η ΑΜΚ, ο ίδιος απάντησε: «Δεν υπάρχει τέτοιο πλάνο, τέτοια επιλογή. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα πετύχει».

Αν σου άρεσε κάνε