Σε Περιστέρη και Λάτση το 28% της ΓΕΚ Τέρνα

Σε Περιστέρη και Λάτση το 28% της ΓΕΚ Τέρνα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 10:00 Δημιουργία 11/03/21, 09:41
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε εταιρείες συμφερόντων Γεώργιου Περιστέρη και οικογένειας Μαριάννας Λάτση περνά το 28% της ΓΕΚ Τέρνα, αφότου «κλείδωσε» και με τη βούλα η συμφωνία μεταβίβασης του συνόλου των μετοχών που κατέχει η ολλανδική Reggeborgh στην εισηγμένη.

Η μεταβίβαση του σχεδόν 28% αναμένεται να γίνει εντός της συνεδρίασης και όπως λένε οι πληροφορίες, η πλευρά Περιστέρη θα αγοράσει περίπου 8 με 9 εκατ. μετοχές της ΓΕΚ, ενισχύοντας το ποσοστό της κατά 7,7% με 8,7%.

Το υπόλοιπο ποσοστό των Ολλανδών θα μεταβιβαστεί σε εταιρείες συμφερόντων της Μαριάννας Λάτση.

Επιβεβαιώνει την αποεπένδυσή της η Reggeborgh Invest

Στο μεταξύ, με μία λιτή ανακοίνωση η ολλανδική Reggeborgh Invest επιβεβαίωσε την αποχώρησή της από το μετοχικό κεφάλαιο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η Reggeborgh Invest ανακοινώνει ότι μετά από μία επιτυχημένη και προσοδοφόρα επενδυτική παρουσία στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. έχει συμφωνήσει να προχωρήσει σε αποεπένδυση από την εταιρεία.

Η Reggeborgh Invest θα προχωρήσει στις σχετικές, λεπτομερείς ενημερώσεις μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη σταδιακή μείωση του ποσοστού συμμετοχής της στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε., που σήμερα ανέρχεται σε 28,181%.

Η Reggeborgh Invest θα διατηρήσει και θα ενισχύσει τις λοιπές επενδύσεις της στην Ελλάδα γιατί πιστεύει βαθύτατα στο μέλλον της ελληνικής οικονομίας και της χώρας»

Αν σου άρεσε κάνε