«Πράσινο φως» της MIG για πώληση της Vivartia στη CVC έναντι 630 εκατ. ευρώ

«Πράσινο φως» της MIG για πώληση της Vivartia στη CVC έναντι 630 εκατ. ευρώ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 17:53 Δημιουργία 26/02/21, 17:38

Την έγκριση της για το mega deal που αφορά την πώληση του μεγαλύτερου ομίλου τροφίμων της χώρας την vivartia αποφάσισε η έκτακτη ΓΣ των μετόχων της MIG.

Υπέρ της συμφωνίας για την πώληση των μετοχών του ομίλου Vivartia σε fund της CVC Capital Partners τάχθηκε σχεδόν το σύνολο των μετόχων και αυτό γιατί η συμφωνία συνοδεύεται από την αναδιάρθρωση του δανεισμού της MIG. Βάσει αυτού η MIG για τα επόμενα 3+1 χρόνια θα αποπληρώνει μόνο τόκους.

Το ντιλ, που αποτιμάται στα 630 εκατ. ευρώ, αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος Μάρτη, αφού προηγηθεί και η έγκριση του απ’ την Κομισιόν.

Με βάση τη συμφωνία το CVC θα καταβάλει κατά την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής 175 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 100% των μετοχών της Vivartia, εκ των οποίων τα περίπου 161,13 εκατ. ευρώ θα καταλήξουν στο ταμείο της MIG αναλογώντας στο 92,08% του μετοχικού κεφαλαίου που κατέχει σήμερα η εταιρεία συμμετοχών στην Vivartia. Παράλληλα το CVC αναλαμβάνει το σύνολο του δανεισμού της Vivartia, ο οποίος ανέρχεται σε 425 εκατ. ευρώ περίπου.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα οικονομικά στοιχεία, στο εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2020 ο όμιλος Vivartia είχε απώλειες άνω των 60 εκατ. ευρώ σε επίπεδο τζίρου σε σχέση με ένα χρόνο πριν, υποχωρώντας στα 416,1 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα τα ΕBITDA υποχώρησαν στα 37,9 εκατ. ευρώ από 50,4 εκατ. ευρώ.

Αν σου άρεσε κάνε