Παραμένουν ερωτήματα με το σχέδιο των Ολλανδών για την Ελλάκτωρ

Παραμένουν ερωτήματα με το σχέδιο των Ολλανδών για την Ελλάκτωρ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Δημιουργία 04/01/21, 13:05

Ερωτήματα προκαλεί το γεγονός πως το ολλανδικό fund που προσπαθεί να αποκτήσει την Ελλάκτωρ δεν έχει κάνει γνωστές τις προθέσεις του για το μέλλον της εταιρείας, λίγες ημέρες πριν από την γενική συνέλευση που έχει προγραμματιστεί για την 7η Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, δεν έχουν δοθεί απαντήσεις σχετικά με το εάν θα προωθηθεί το κλείσιμο της Ελλάκτωρ, με προσωπικό 5.000 εργαζόμενους, καθώς και το έαν θα επιχειρήσει την συγχώνευση της με την ΓΕΚ, κάτι που θα έχει υψηλόταρο κόστος για τους μετόχους. Ακόμα, δεν υπάρχει πρόβλεψη ώστε να καθησυχάσει την Επιτροπή Ανταγωνισμού, που ήδη έχει διατυπώσει συγκεκριμένους προβληματισμούς για την ενδεχόμενη εξαγορά.

Όλα αυτά τα ερωτήματα τίθενται και από την πλευρά της κυβέρνησης , η οποία αγωνια για τα μεγάλα έργα της Ελλάκτωρ που είναι σε εξέλιξη, ενώ είναι βέβαιο ότι κανείς δεν επιθυμεί η πορεία προς την ανάπτυξη να ξεκινήσει με την δημιουργία μονοπωλιακών κατάστασεων, με «λουκέτα» και ανεργία.

Στον αντίποδα , οι Έλληνες εφοπλιστές Καυμενακης και Μπάκος που έχουν μπει δυναμικά στην διεκδίκηση δεν έχουν αντικρουόμενα συμφέροντα και προβάλουν ένα ξεκάθαρο σχέδιο, δεσμευόμενοι όχι μόνο για την οικονομική στήριξη της εταιρείας , αλλά και για την ομαλή μετάβαση της σε μια νέα πορεία. Αξιοποιούν στελέχη που γνωρίζουν όσο λίγοι, την Ελλάκτωρ όπως είναι ο Αλέξανδρος Εξαρχου, πρόσωπα από την τραπεζική αγορά όπως ο κ. Χατζηπαναγιώτης και βρίσκονται ήδη σε συζητήσεις να πρόσωπα κύρους που θα στηρίξουν την όλη προσπάθεια.

Αν σου άρεσε κάνε