Καραβίας: Δυναμική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας το 2021

Καραβίας: Δυναμική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας το 2021

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Δημιουργία 09/06/20, 14:34

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας αναμένει ότι η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί περισσότερο από τις προσδοκίες το 2021 καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος ή και όλο το έδαφος που θα χάσει φέτος.

«Η συμμετοχή της Ελλάδας, για πρώτη φορά, στο αυξημένο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και η επικείμενη στήριξη από την ΕΕ με κάνουν αισιόδοξο» δήλωσε ο κ. Καραβίας στο Reuters.

Η Eurobank ολοκλήρωσε την περασμένη εβδομάδα την πώληση του ποσοστού συμμετοχής της 80% στη μονάδα της διαχείρισης δανείων FPS στην ιταλική εταιρεία doValue καθώς και ενός μέρους των ομολόγων ενδιάμεσης (mezzanine notes) και χαμηλής σειράς κατάταξης (junior notes) της τιτλοποίησης μεικτού χαρτοφυλακίου απαιτήσεων NPE ύψους 7,5 δισ. ευρώ (έργο Cairo).

Ο κ. Καραβίας δήλωσε στο Reuters ότι μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας η Eurobank προηγείται των άλλων ελληνικών τραπεζών στη μείωση του όγκου των «κόκκινων» δανείων και εστιάζει τώρα στη χορήγηση δανείων. Όπως είπε, ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPE) της Eurobank που διαμορφώνεται στο 15,6% με κάλυψη 60% «ξεχωρίζει στην ελληνική αγορά».

«Είμαστε τώρα σε θέση να εστιάσουμε στη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας», σημείωσε, προσθέτοντας: «Επεκτείναμε ήδη το βιβλίο δανείων μας στις επιχειρήσεις κατά περισσότερο από 1 δισ. ευρώ το 2020. Αναμένουμε μία συνολική αύξηση πάνω από 2 δισ. ευρώ για το σύνολο του έτους».

Αν σου άρεσε κάνε