Ισχυρή η ζήτηση για το ομόλογο της Alpha Bank

Ισχυρή η ζήτηση για το ομόλογο της Alpha Bank

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 13:00 Δημιουργία 06/02/20, 12:54

Ξεπερνούν τα 4 δισ. ευρώ οι προσφορές για το ομόλογο της Alpha Bank, με την αποτίμηση του τίτλου να διαμορφώνεται στο ύψους του 4,5-4,75%, κάτω από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Σημειώνεται πως με την έκδοση η τράπεζα επιδιώκει να αντλήσει συμπληρωματικά κεφάλαια της τάξης των 500 εκατ. ευρώ, μέσω 10ετούς ομολογιακού μειωμένης εξασφάλισης, το οποίο δεν θα μπορεί να ανακληθεί πριν την πάροδο πενταετίας (10NC5).

Η τράπεζα επιδιώκει να αξιοποιήσει το θετικό momentum, μετά την έκδοση 15ετούς ομολόγου από την Ελληνική Δημοκρατία και τη δυναμική από την ανακοίνωση του σχεδίου ταχύτερης μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της (Non Performing Exposures - NPEs), μέσω της τιτλοποίησης καταγγελμένων κυρίως δανείων, ονομαστικής αξίας ως 12 δισ. ευρώ (project Galaxy).

Με την επικείμενη έκδοση, η Alpha ξεκινά την αξιοποίηση του διαθέσιμου περιθωρίου 2% για έκδοση κεφαλαίων κατηγορίας ΙΙ (Tier II), επιτυγχάνοντας τη διαφοροποίηση της επενδυτικής της βάσης, την περαιτέρω βελτίωση της κεφαλαιακής της επάρκειας και την ενίσχυση του προφίλ της στις διεθνείς επενδυτικές αγορές.

Αν σου άρεσε κάνε