Μπαράζ παραιτήσεων από την «πυραμίδα» της Japan Post

Μπαράζ παραιτήσεων από την «πυραμίδα» της Japan Post

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 13:19 Δημιουργία 27/12/19, 13:17

Σε μαζική παραίτηση οδηγήθηκαν υψηλόβαθμα στελέχη του ομίλου χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Japan Post, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για χρόνια ακατάλληλων πωλήσεων ασφαλειών ζωής.

Τρία στελέχη-βετεράνοι του ιδιωτικού τομέα, θα αποχωρήσουν από τους ηγετικούς τους ρόλους στον όμιλο από τις 5 Ιανουαρίου και θα αντικατασταθούν από πρώην κυβερνητικούς αξιωματούχους, κάτι που υποδηλώνει πιο αυστηρή εποπτεία.

Επίσης σήμερα οι αρχές έδωσαν εντολή στην Japan Post να σταματήσει να πουλάει τα ασφαλιστικά της προϊόντα για τρεις μήνες.

Με περισσότερα από 2,5 τρισ. δολάρια assets, η Japan Post Holdings είναι μεταξύ των μεγαλύτερων χρηματοπιστωτικών οργανισμών παγκοσμίως, καθώς ελέγχει μια τράπεζα και μια ασφαλιστική εταιρεία μαζί με μια μονάδα που παραδίδει τις επιστολές στην Ιαπωνία.

Πρώην κυβερνητικός οργανισμός, έχει ιδιωτικοποιηθεί σταδιακά εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία, αλλά η κυβέρνηση συνεχίζει να κατέχει το 57%.

Στις αρχές Δεκεμβρίου η Japan Post είχε ανακοινώσει ότι σχεδόν 13.000 ασφαλιστικά της συμβόλαια είναι πιθανό να έχουν παραβιάσει το νόμο ή εσωτερικούς κανόνες, από μια μεγαλύτερη ομάδα 183.000 πολιτικών που αρχικά είχαν χαρακτηριστεί ως προβληματικές.

Περίπου το 70% των πελατών που εμπλέκονται, είναι ηλικίας 60 ετών ή και μεγαλύτεροι.

Ο διευθύνων σύμβουλος, Masatsugu Nagato, πρώην investment banker στον ιδιωτικό τομέα, παραιτήθηκε σήμερα μαζί με τον επικεφαλής στην ασφαλιστική και ταχυδρομική μονάδα του ομίλου.

Ο Nagato θα αντικατασταθεί από τον Hirova Masuda, τον 68χρονο πρώην επικεφαλής του υπουργείου που επιβλέπει την Japan Post.

Σήμερα εξάλλου ανακοινώθηκε και η παραίτηση του αντιπροέδρου Yasuo Suzuki.

Αν σου άρεσε κάνε