«Ναι» με επιφύλαξη από τη LVMH για την εξαγορά της Tiffany

«Ναι» με επιφύλαξη από τη LVMH για την εξαγορά της Tiffany

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 11:33 Δημιουργία 28/10/19, 11:31

Η LVMH, η ιδιοκτήτρια των Louis Vuitton και Givenchy επιβεβαίωσε ότι έχει προκαταρκτικές συζητήσεις για την πιθανή εξαγορά της Tiffany & Co., διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν υπάρχουν εξασφαλίσεις ότι θα υπάρξει τελική συμφωνία.

Το Bloomberg έχει μεταδώσει ότι ο γαλλικός όμιλος προσφέρει περίπου 14,5 δισ. δολάρια ή 120 δολάρια ανά μετοχή για την αλυσίδα κοσμηματοπωλείων σε μια προσπάθεια να μπει στην αμερικανική αγορά πολυτελών ειδών. Το τίμημα είναι 22% υψηλότερο από το κλείσιμο της μετοχής της Tiffany & Co την Παρασκευή.

Οι Financial Times, πάντως, μετέδωσαν ότι η Tiffany αναμένεται να απορρίψει την προσφορά εκτιμώντας ότι υποτιμά την αξία της.

Αν πάντως η κίνηση στεφθεί με επιτυχία, θα είναι η μεγαλύτερη συμφωνία για τον ιδρυτή και πρόεδρο της LVMH, τον Bernard Arnault, που είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ευρώπη. Η εξαγορά του αμερικανικού brand με ιστορία 182 ετών θα προσθέσει ένα ακόμα ισχυρό δίκτυο για τον γαλλικό όμιλο που ελέγχει επίσης σήματα όπως τα Bulgari, τα καταστήματα Sephora, τα ρολόγια Hublot και την σαμπάνια Dom Perignon.

Η μετοχή της Tiffani έχει κέρδη 22% φέτος, κλείνοντας στα 98,55 δολάρια την Παρασκευή με χρηματιστηριακή αξία 11,9 δισ. δολάρια. Η μετοχή πάντως υπολείπεται κατά πολύ του ρεκόρ των 139,5 δολαρίων τον Ιούλιο του 2018.

Ο τίτλος της LVMH έκλεισε 1% υψηλότερα. Εχει κέρδη 50% φέτος και κεφαλαιοποίηση 215 δισ. δολάρια.

Αν σου άρεσε κάνε