«Όχι» τραπεζών στην αντιπρόταση των Αφών Δομαζάκη για ενεχυρίαση του «Εν Ελλάδι»

«Όχι» τραπεζών στην αντιπρόταση των Αφών Δομαζάκη για ενεχυρίαση του «Εν Ελλάδι»

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 16:55 Δημιουργία 22/08/19, 11:09

Απορρίπτουν την αντιπρόταση των Αφών Δομαζάκη για την ενεχυρίαση του brand «Εν Ελλάδι» και μόνο για την εσωτερική αγορά, οι τράπεζες, ώστε να ανοίξουν οι κάνουλες χρηματοδότησης, μέχρι να βρεθεί ο επενδυτής, που θα πάρει στα χέρια του την τύχη της Creta Farms.

Συγκεκριμένα, οι τράπεζες εμμένουν στη θέση τους για ενεχυρίαση μετοχών, προκειμένου να παράσχουν ενδιάμεση χρηματοδότηση 8 εκατ. ευρώ, τα οποία απαιτούνται ώστε η αλλαντοβιομηχανία να κρατήσει τα ρολά της ανοιχτά και τις μηχανές της σε λειτουργία.

Πιο αναλυτικά, οι τράπεζες επισημαίνουν ότι διαθέτουν υψηλό χρηματοδοτικό άνοιγμα στην εισηγμένη, σημειώνοντας ότι η αντιπρόταση για ενεχυρίαση του σήματος «Εν Ελλάδι» δεν αποτελεί κίνηση, που διευκολύνει την εξυγίανση και σωτηρία της αλλαντοβιομηχανίας.

Σημειώνεται πως χθες το σωματείο των εργαζομένων της εταιρείας εξέδωσε ανακοίνωση, εκφράζοντας την αγωνία του για το μέλλον της εταιρείας. Μάλιστα, η ανακοίνωση καταλήγει, αναφέροντας ότι «όποιος και να προσπαθήσει να βλάψει το μέλλον της εταιρείας και αντίστοιχα το μέλλον μας, ένα είναι σίγουρο: θα μας βρει απέναντι του».

Αν σου άρεσε κάνε