ΕΒΖ: Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης Άδωνις, πιστωτής και εργαζόμενοι

ΕΒΖ: Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης Άδωνις, πιστωτής και εργαζόμενοι

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 09:58 Δημιουργία 19/08/19, 09:56

Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης φέρνει τον πιστωτή, τους εργαζόμενους της ΕΒΖ και τους καλλιεργητές, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις; Γεωργιάδης.

Σε σημερινή, ευρεία σύσκεψη στην Αθήνα θα τεθεί επί τάπητος το μέλλον της ζαχαροβιομηχανίας, ύστερα από το «ναυάγιο» και της δεύτερης προσέγγισης της εισηγμένης με το επενδυτικό fund Innovation Brain.

Σημειώνεται πως αναμένεται η απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης επί του σχεδίου εξυγίανσης και της ένταξης στο άρθρο 106β, βάσει σχετικού σχεδίου της Τράπεζας Πειραιώς που έχει ζητήσει η εταιρεία.

Την ίδια ώρα, οι καλλιεργητές αγωνιούν για την τύχη της ΕΒΖ, καθώς έχοντας πιστέψει τα «αφηγήματα» της απελθούσας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την εξεύρεση επενδυτή, έσπειραν περίπου 2.000 στρέμματα. Ωστόσο, δεν γνωρίζουν, αν και πως θα παραδώσουν τα τεύτλα τους.

Μάλιστα, το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σε τοπική κλίμακα στον Έβρο με πρωτοβουλία των ντόπιων τευτλοπαραγωγών, στην οποία παρέστησαν οι βουλευτές Έβρου της Ν.Δ. Σταύρος Κελέτσης και Τάσος Δημοσχάκης, εκπροσωπήθηκε επίσης ο βουλευτής της Ν.Δ. Χρήστος Δερμεντζόπουλος, που δεν μπόρεσε να παραστεί λόγω οικογενειακού πένθους, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κώστας Βενετίδης, ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, εκπρόσωπος των τευτλοπαραγωγών Ροδόπης, εκπρόσωπος των εργαζομένων του εργοστασίου της Ορεστιάδας και πρώην διευθυντές του, ενώ σύμφωνα με τους παραγωγούς δεν παρέστη η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκάρα, ούτε και τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είχαν προσκληθεί.

Αν σου άρεσε κάνε