Εξώδικα για 890.000 οφειλέτες ετοιμάζει η ΔΕΗ εν μέσω θέρους

Εξώδικα για 890.000 οφειλέτες ετοιμάζει η ΔΕΗ εν μέσω θέρους

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 18:34 Δημιουργία 24/06/19, 18:28

Εξώδικα σε 890 χιλιάδες τελικούς πελάτες, που έχουν φεσώσει τη ΔΕΗ με 1,05 δις. ευρώ, ετοιμάζεται να στείλει η εισηγμένη εν μέσω θέρους.

Οι τελικοί πελάτες είναι εκείνοι που χρωστούν στη ΔΕΗ, αλλά είτε έχουν σταματήσει να ηλεκτροδοτούνται είτε έχουν μετακομίσει σε άλλους παρόχους.

Σπίτια, επιχειρήσεις και εξοχικά, που δεν ηλεκτροδοτούνται, πελάτες που έχουν αλλάξει πάροχο, επιχειρήσεις με νέο ΑΦΜ.

Οι τελικοί πελάτες ανέρχονται σε 65.000 με 70.000, με τον καθένα να οφείλει άνω των 3.000 ευρώ, οπότε το συνολικό ποσό υπολογίζεται στα 700 εκατ. ευρώ.

Το σχέδιο της ηγεσίας της εισηγμένης ανήγγειλε τη Δευτέρα ο Μανώλης Παναγιωτάκης, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για τη χορήγηση δανείου από την Παρευξείνια Τράπεζα.

Αυτό προβλέπει τη διεξαγωγή ενός διαγωνισμού για τον διορισμό 40 εργολαβικών εργαζομένων, οι οποίοι θα εκπαιδευτούν και θα κληθούν να προετοιμάσουν τους φακέλους των οφειλών ανά νομό.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτάκη, «οι υποθέσεις θα ανατεθούν σε δικηγορικά γραφεία. Αυτά θα διεκδικήσουν με κάθε ένδικο μέσο τα χρέη. Σε όλους θα σταλούν εξώδικα», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Εάν μάλιστα η εταιρεία αποδείξει ότι υπάρχουν ποσά ανεπίδεκτα είσπραξηςμ τότε μπορεί να προχωρήσει σε διαγραφή τους, συμψηφίζοντας το φόρο εισοδήματος που έχει ήδη καταβληθεί (29%)

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτάκη η εκκαθάριση των οφειλών από τους τελικούς πελάτες αναμένεται να βοηθήσει και τη διαδικασία της τιτλοποίησης των οφειλών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και από την οποία η ΔΕΗ προσβλέπει στην είσπραξη ενός ποσού της τάξης των 400 έως 500 εκατ. ευρώ μέσα στο καλοκαίρι.

Αν σου άρεσε κάνε