Φοβούνται επεισόδια στις παρελάσεις λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών

Φοβούνται επεισόδια στις παρελάσεις λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών

ΕΛΛΑΔΑ UPD 10:13 Δημιουργία 22/03/19, 09:56

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η ΕΛΑΣ για επεισόδια κατά τη διάρκεια των παρελάσεων από πολίτες που διαμαρτύρονται για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» οι αξιωματικοί της Αστυνομίας εκφράζουν φόβους για αποδοκιμασίες, όπως αυτές που σημειώθηκαν εις βάρος του Νίκου Παππά σε Κιλκίς και Βέροια. Η εκτίμηση είναι πως θα υπάρξουν απειλητικές προσεγγίσεις, αλλά όχι ακραίες αντιδράσεις.

«Κόκκινες» περιοχές θεωρούνται εκτός από Θεσσαλονίκη και Αττική, η Πάτρα, η Κατερίνη, η Βέροια, η Εδεσσα και τα Γιαννιτσά μεταξύ άλλων.

Περίπου 850 θα διατεθούν για την υλοποίηση του σχεδίου ασφαλείας που αφορά τη μαθητική παρέλαση και 1.600 για την στρατιωτική. Πρόκειται για αστυνομικούς από δυνάμεις τάξης, ασφαλείας, τροχαίας και ΜΑΤ. Οι αρχές θα βρίσκονται σε χωρισμένους τομείς και παράλληλες ακτίνες.

Από την άλλη στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας, η συμμετοχή των αστυνομικών δυνάμεων στην υλοποίηση των σχεδίων ασφαλείας θα είναι μικρότερη από αυτή της 28ης Οκτωβρίου.

Αν σου άρεσε κάνε