Νύχτα επεισοδίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Νύχτα επεισοδίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

ΕΛΛΑΔΑ UPD 10:39 Δημιουργία 03/03/19, 10:00

Σε πεδίο «μάχης» μετατράπηκε το κέντρο της Αθήνας χθες τη νύχτα.

Ειδικότερα, καταδρομική επίθεση με βόμβες μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως έκανε ομάδα περίπου 15 ατόμων, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Οι δράστες πέταξαν τρεις βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα να προξενήσουν φθορές σε περιπολικό του τμήματος Ασφαλείας και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο προχώρησαν σε 10 προσαγωγές.

Παράλληλα, επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών δυνάμεων σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής στην οδό Αγ. Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Στις 2:38, ομάδα περίπου πενήντα νεαρών εξήλθε από την πλατεία χημείου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και κινήθηκε κατά των στατικών διμοιριών, που βρίσκονταν στο τουρκικό προξενείο.

Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών για να απωθήσουν τους νεαρούς κουκουλοφόρους. Οι ταραξίες πέταξαν περισσότερες από εκατό βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Από τις μολότοφ και τις πέτρες προκλήθηκαν φθορές σε τέσσερα σταθμευμένα ΙΧ.

Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής έσπευσε από την πρώτη στιγμή στο σημείο για να αποτρέψει πιθανή εκδήλωση πυρκαγιάς στα σταθμευμένα οχήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ προχώρησαν σε δώδεκα προσαγωγές νεαρών εκ των οποίων οι δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις, καθώς στην κατοχή των συγκεκριμένων ατόμων βρέθηκαν απαγορευμένες ναρκωτικές ουσίες. Οι δύο προσαγωγές σημειώθηκαν στη διάρκεια των επεισοδίων ενώ οι υπόλοιπες αμέσως μετά τη λήξη τους.

Αν σου άρεσε κάνε