Σκηνικό έντασης στη δίκη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Σκηνικό έντασης στη δίκη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

ΕΛΛΑΔΑ UPD 17:42 Δημιουργία 01/03/19, 17:41

Τα όσα είχε καταθέσει στην αστυνομία και στον ανακριτή μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου επανέλαβε ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας η πρώην σύντροφος του φερόμενου ως φυσικού αυτουργού της δολοφονίας.

Η 20χρονη κατέθεσε ότι ο πρώην σύντροφός της της είχε αποκαλύψει ότι πυροβόλησε τον ποινικολόγο «όχι για να τον σκοτώσει, αλλά για να τον φοβίσει» και πως είχε λάβει εντολή από τον συγκατηγορούμενό του.

«Μου είπε ότι σκότωσε τον Ζαφειρόπουλο και ότι την εντολή την είχε δώσει μέσα από τις φυλακές ο συγκατηγορούμενός του» υποστήριξε η μάρτυρας, με τον κατηγορούμενο να παρεμβαίνει στη διαδικασία, λέγοντας «επειδή φοβάται τα λέει αυτά, είναι αγράμματη, δεν ξέρει. Είναι 20 χρόνων κοπέλα, φοβάται. Εγώ της έχω πει για τον Όλντι (σ.σ. Όλντι Ντούλτσε)».

Όταν, όμως, η μάρτυρας ενέμεινε στην κατάθεσή της, τότε ο κατηγορούμενος άρχισε να τη βρίζει, χτυπώντας το έδρανο και προσπαθώντας να πλησιάσει προς το μέρος της, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να τον συγκρατήσουν.

«Ακόμα με απειλείς;» είπε η μάρτυρας στρεφόμενη προς το μέρος του. Η ίδια στη συνέχεια κατέθεσε ότι μόλις έγινε γνωστή η κατάθεσή της κατά την ανακριτική διαδικασία, ο κατηγορούμενος την απειλούσε ότι θα σκοτώσει την ίδια και την οικογένειά της, αν δεν αλλάξει την κατάθεσή της, ώστε να «απαλλάξει» τον συγκατηγορούμενό του.

«Με παίρνει τηλέφωνο μέσα από τη φυλακή και με απειλεί ότι θα με σκοτώσει όπως τον δικηγόρο» είπε η μάρτυρας, με τον κατηγορούμενο να αντιδρά, λέγοντας «αν είναι έτσι, γιατί δεν την έχουμε σκοτώσει ακόμα».

Η 20χρονη ανέφερε ακόμη ότι το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας ο κατηγορούμενος επέστρεψε στο σπίτι τρομαγμένος και ταραγμένος, αποκαλύπτοντάς της ότι πυροβόλησε τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο μαζί με τον Άλεξ Μάτα (φυγόδικος).

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, σε δήλωσή του ο Κλοντιάν Λεκοτσάι, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που σχετίζονται με την εμπλοκή του στην αποκαλούμενη «Μαφία του Κορυδαλλού», αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι εμπλέκεται σε συμβόλαιο θανάτου. «Είναι χωρίς αντίκρισμα ο θόρυβος που έχει προκληθεί γύρω από το πρόσωπό μου, είναι πλασματική η εικόνα που δημιουργήθηκε για εμένα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, υποστηρίζοντας πως ουδέποτε έδωσε εντολή στους φυσικούς αυτουργούς για τις δολοφονίες Ζαφειρόπουλου και Μπάκο, ούτε για την επίθεση στο Μικρολίμανο. Αναφερόμενος δε στην υπόθεση εκβίασης του Δημήτρη Τσοβόλα είπε πως απλώς ζήτησε πίσω τμήμα της αμοιβής του δικηγόρου, καθώς εν τέλει δεν παραστάθηκε σε υπόθεσή του. Ζήτησε, τέλος, να κληθεί ως μάρτυρας στο δικαστήριο ο σωφρονιστικός υπάλληλος Αντώνης Αραβαντινός.

Νωρίτερα, καταθέτοντας στο δικαστήριο, αστυνομικός που συμμετείχε στις έρευνες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, επιβεβαίωσε στο δικαστήριο πως η κλήση στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο για το επίμαχο ραντεβού του θανάτου έγινε από τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε ο Μπραχιμάι. Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο ανηψιός του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος εκείνη την περίοδο ήταν ασκούμενος δικηγόρος στο γραφείο.

Εξήγησε ότι δύο ημέρες πριν από τη δολοφονία του θείου του είχε δει ένα αυτοκίνητο, μάρκας bmw, μπλε σκούρου χρώματος, να είναι σταθμευμένο ύποπτα ακριβώς έξω από το γραφείο στην οδό Ασκληπιού κι αναγνώρισε τον φυγόδικο Μάτα ως τον άνδρα που στεκόταν έξω από το αυτοκίνητο στη θέση του συνοδηγού.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 13 Μαρτίου.

Αν σου άρεσε κάνε