Κέρκυρα: Νέα επεισόδια και τραυματίας για το ΧΥΤΥ Λευκίμμης

Κέρκυρα: Νέα επεισόδια και τραυματίας για το ΧΥΤΥ Λευκίμμης

ΕΛΛΑΔΑ UPD 16:13 Δημιουργία 25/02/19, 16:07

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν τη Δευτέρα στην Κέρκυρα για για τον ΧΥΤΥ Λευκίμμης, με απολογισμό ένα τραυματία και υλικές ζημιές.

Το περιστατικό έλαβε χώρο στην αντιπεριφέρεια Κέρκυρας, όπου είχε μεταβεί αντιπροσωπεία των κατοίκων.

Η ένταση σημειώθηκε μετά από τη συνάντηση που είχαν μέλη της αντιπροσωπείας Λευκιμμιωτών με την Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή.

Κατά τα επεισόδια επενέβη η αστυνομία, ενώ τραυματίστηκε ένας άνδρας, ο οποίος μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η υγεία του.

Μετά από την ένταση δεν υπήρξαν συλλήψεις, όμως αναμένεται να σχηματιστεί δικογραφία για φθορές σε περιουσία του ελληνικού Δημοσίου.

«Αυτοί οι άνθρωποι δικαιώνουν όλους όσοι τους λένε “ακραίους”. Προπηλάκισαν τον αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος, πήραν και άνοιξαν τους πυροσβεστήρες, βάζοντας σε κίνδυνο όλους όσοι ήταν στο γραφείο, προκάλεσαν υλικές ζημιές στο χώρο και στη δημόσια περιουσία» δήλωσε μεταξύ άλλων, η Αντιπεριφερειάχρης Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή.

Από την πλευρά του, ο γραμματέας του Συλλόγου «Αλεύχιμον» Γιάννης Πανδής τόνισε πως «σκοπός των κατοίκων ήταν να αποδώσουν τα τέσσερα εξώδικα σε υπαλλήλους της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για παράνομη αδειοδότηση του ΧΥΤΥ Λευκίμμης, αλλά ο έλεγχος ξέφυγε από μερικούς κατοίκους, όταν ενημερώθηκαν από τον κ. Τσούκα, “πως παρότι η μεμβράνη στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης έχει υποστεί ζημιές, θα δοθεί η σχετική άδεια, από την Υπηρεσία Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας».

Αν σου άρεσε κάνε