Και πάλι ο ΙΣΑ κατά της κυβέρνησης για τα θύματα της γρίπης

Και πάλι ο ΙΣΑ κατά της κυβέρνησης για τα θύματα της γρίπης

ΕΛΛΑΔΑ UPD 19:48 Δημιουργία 21/02/19, 19:45

Νέα πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπολύει την Πέμπτη ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, θέτοντας στο στόχαστρο του την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για τη νέα αύξηση των θυμάτων από την εποχική γρίπη.

Η χώρα μας κατέχει τα τελευταία χρόνια το θλιβερό ρεκόρ σε θανάτους από γρίπη, γεγονός που συσχετίζεται με την αδυναμία του συστήματος υγείας να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες που προκαλεί η επιδημία, αναφέρει ο ΙΣΑ.

«Η κατάρρευση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και οι σοβαρές ελλείψεις που παρουσιάζουν τα δημόσια νοσοκομεία, με αποκορύφωμα την δραματική έλλειψη των κλινών ΜΕΘ, έχει αποτέλεσμα να είναι ανεπαρκής. η διαχείριση των περιστατικών και δύσκολη η πρόσβαση των ασθενών ,στις υπηρεσίες υγείας.

Λόγω της κατάρρευσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, οι περισσότεροι νομοί της χώρας δεν διαθέτουν συμβεβλημένους γιατρούς σε βασικές ειδικότητες, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να αναζητούν βοήθεια, όταν έχουν πλέον παρουσιάσει επιπλοκές» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Ο ΙΣΑ πριν από την έναρξη της επιδημίας της γρίπης ,είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο που διατρέχει η χώρα μας και είχε ζητήσει να ληφθούν μέτρα, ωστόσο για άλλη μια χρονιά φέτος, δεν εισακούσθηκε από το Υπουργείο.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας, να λάβει άμεσα μέτρα ενισχύοντας τις δημόσιες δομές υγείας, της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης, για να καλυφθεί υγειονομικά ο πληθυσμός», καταλήγει ο Ιατρικός Σύλλογος.

Αν σου άρεσε κάνε