Προχωρά η αποκατάσταση του βόρειου οδικού δικτύου στα Κύθηρα

Προχωρά η αποκατάσταση του βόρειου οδικού δικτύου στα Κύθηρα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 16:16 Δημιουργία 20/02/19, 16:14

Έτοιμος είναι ο προϋπολογισμός ύψους 416.925,04 ευρώ, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες και να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν σε ένα μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου στο βόρειο τμήμα των Κυθήρων.

Η υπηρεσία Τεχνικής Υποστήριξης Νησιωτικών Δήμων της Περιφέρειας Νήσων, προχώρησε σε αυτοψίες και συνέταξε τεχνικογεωλογική έκθεση καθώς και τον προϋπολογισμό του έργου. Οι εργασίες, σύμφωνα με τους κατοίκους του νησιού, πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα καθώς το πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων από τον Ποταμό εως και την Αγία Πελαγία, είναι εξαιρετικά σοβαρό. Οι κατολισθήσεις της 16ης Φεβρουαρίου προξένησαν σε κάποια σημεία μάλιστα ολοκληρωτική καταστροφή του οδοστρώματος.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Νήσων, αυτό που απομένει είναι ο δήμος Κυθήρων να συντάξει το αίτημα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, μιας και διαθέτει πλέον όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να εξασφαλίσει τα κονδύλια από το υπουργείο Εσωτερικών και να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες ενόψει μάλιστα των εορτών του Πάσχα αλλά και της νέας τουριστικής περιόδου για το νησί.

Αν σου άρεσε κάνε