Ελεύθερος με εγγύηση ο γιατρός με τα φακελάκια

Ελεύθερος με εγγύηση ο γιατρός με τα φακελάκια

ΕΛΛΑΔΑ UPD 16:26 Δημιουργία 04/02/19, 16:25

Ο γιατρός με γραφείο στο Κολωνάκι, που συνεληφθη γιατί ζήτησε από καρκινοπαθή ασθενή τρία φακελάκια, αφέθηκε ελεύθερος αφού μετά την απολογία του έδωσε εγγύηση 20.000 ευρώ.

Μετά από απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή, ο γιατρός του Ιπποκράτειου αφέθηκε ελεύθερος, ενώ του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 20.000 ευρώ, όπως και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Ο ίδιος αρνήθηκε την κατηγορία της δωροληψίας κατ’ εξακολούθηση την οποία αντιμετωπίζει ύστερα από καταγγελία καρκινοπαθούς ασθενούς.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο γιατρός φέρεται να έλαβε συνολικά πάνω από 2.500 ευρώ. Αρχικά φαίνεται να ζήτησε «φακελάκι» έτσι ώστε να χειρουργήσει τον ασθενή, ενώ εμφανίζεται να επανέλαβε αντίστοιχο αίτημα και μετά την επέμβαση. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο γιατρός δεν σταμάτησε εκεί, αλλά ζήτησε επιπλέον 600 ευρώ όταν την περασμένη Δευτέρα ο ασθενής εμφάνισε επιπλοκές και χρειάστηκε να μεταβεί στο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, ο κατηγορούμενος ήταν αδιάφορος ως προς την κατάσταση της υγείας του ασθενούς και απαίτησε το ποσό.

Αν σου άρεσε κάνε