«Αγριεύει» (κατά πολύ) ο καιρός την Παρασκευή

«Αγριεύει» (κατά πολύ) ο καιρός την Παρασκευή

ΕΛΛΑΔΑ UPD 20:36 Δημιουργία 03/01/19, 19:36

Περαιτέρω και μεγάλη επιδείνωση του καιρού πρέπει να αναμένεται στο σύνολο των περιοχών της χώρας από αύριο, Παρασκευή, σύμφωνα με νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η ΕΜΥ το απόγευμα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία, η κακοκαιρία που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, με κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας και τις χαμηλές θερμοκρασίες, θα κινηθεί ως εξής:

Την Παρασκευή:

Οι χιονοπτώσεις που σημειώνονται θα ενταθούν μετά το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά (και στην Αττική), την Εύβοια, τις Σποράδες. Βαθμιαία, στην ανατολική Μακεδονία και από αργά το βράδυ στη Θράκη και στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγίου.

Το Σάββατο:

Οι πυκνές χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην κεντρική καθώς και στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βορείου Αιγίου και βαθμιαία από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν

Σημειώνεται πως θα σημειώθει και τις δύο μέρες παγετός, κατά τόπους ισχυρός τις πρωινές και βραδινές ώρες, ενώ στα βόρεια της χώρας ο παγετός θα είναι ολικός.

Στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο την Παρασκευή θα πνέουν βαθμιαία θυελλώδεις βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, έντασης 7 με 8 και από τη νύχτα τοπικά 9 Μποφόρ, ωστόσο αναμένεται να εξασθενήσουν από το μεσημέρι του Σαββάτου.

Αν σου άρεσε κάνε