Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης χασίς στην Ορεστιάδα

Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης χασίς στην Ορεστιάδα

ΕΛΛΑΔΑ Δημιουργία 31/12/18, 21:07

Κύκλωμα που εισήγαγε ποσότητες ακατέργαστου χασίς από την Αλβανία στην Ελλάδα και τις μετέφερε και διακινούσε στην Τουρκία εξαρθρώθηκε στην Ορεστιάδα.

Στη διάρκεια επιχείρησης χθες στην πόλη, από άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορεστιάδας και του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Καστανεών Ορεστιάδας, συνελήφθησαν τέσσερα μέλη του. Πρόκειται για 34χρονο Έλληνα και τρεις αλλοδαπούς, ηλικίας 46, 33 και 24 ετών, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία ενός 22χρονου Έλληνα.

Χθες το απόγευμα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην Ορεστιάδα τον 34χρονο και τον 24χρονο, οι οποίοι κινούνταν με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν συνολικά 31 συσκευασίες με χασίς, αεροστεγώς κλεισμένες, συνολικού βάρους 72.173,3 γραμμαρίων, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 24χρονος αλλοδαπός εισήγαγε την ποσότητα αυτή με τη βοήθεια άγνωστων μέχρι στιγμής συνεργατών του από την Αλβανία στην Ελλάδα και ακολούθως από κοινού με τον 34χρονο Έλληνα μετέφεραν τα ναρκωτικά στην ενδοχώρα, με το όχημα του 22χρονου Έλληνα, ο οποίος αναζητείται.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι δύο δράστες σκόπευαν να παραδώσουν την κατασχεθείσα ποσότητα χασίς στους άλλους δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 46 και 33 ετών, προκειμένου να την εξάγουν στην Τουρκία. Αυτοί, ωστόσο, το βράδυ της ίδιας ημέρας εντοπίστηκαν να μεταβαίνουν με άλλο όχημα στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Καστανεών, προκειμένου να φύγουν από την Ελλάδα, αλλά συνελήφθησαν.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα ακατέργαστου χασίς, οκτώ κινητά τηλέφωνα, 975 ευρώ και 600 λεκ Αλβανίας. Κατασχέθηκαν επίσης τα δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Με δικογραφία σε βάρος τους, για εγκληματική οργάνωση και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών κατά περίπτωση, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην εισαγγελέα Ορεστιάδας.

Οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης.

Αν σου άρεσε κάνε