Στόχος ρατσιστικής επίθεσης ελληνικό εστιατόριο στο Μπέρμιγχαμ

Στόχος ρατσιστικής επίθεσης ελληνικό εστιατόριο στο Μπέρμιγχαμ

ΕΛΛΑΔΑ UPD 13:16 Δημιουργία 24/12/18, 15:59

H ελληνική ψησταριά All Greek Street Food UK που βρίσκεται στο Μπέρμιγχαμ της Μ. Βρετανίας, μπήκε στο στόχαστρο ρατσιστών την περασμένη βδομάδα. Ο απολογισμός των δύο επιθέσεων είναι ένα σπασμένο τζάμι, καθώς και ο τραυματισμός των υπαλλήλων, ωστόσο οι ιδιοκτήτες δεν πτοήθηκαν και «απάντησαν» με ένα θετικό μήνυμα υπέρ της διαφορετικότητας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες, η πρώτη επίθεση έγινε από έναν περαστικό άνδρα που έσπασε με κλωτσιές το τζάμι στην είσοδο του μαγαζιού.

Δύο ημέρες αργότερα, ένα ζευγάρι περνούσε έξω από το εστιατόριο, όταν ο άνδρας ούρησε μπροστά στην πόρτα. Όταν οι ιδιοκτήτες του ζήτησαν να σταματήσει, εκείνος απομακρύνθηκε αλλά επέστρεψε λίγο αργότερα με δύο ακόμη άτομα: έναν άνδρα και μια γυναίκα.

Οι τρεις τους έβρισαν με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς και τραυμάτισαν δύο υπαλλήλους, με τον έναν να καταλήγει με εξαρθρωμένο ώμο.

Οι ιδιοκτήτες κατήγγειλαν τα περιστατικά στην τοπική αστυνομία, χωρίς να χάσουν όμως τη διάθεσή τους για δουλειά.

«Παρά το άγχος, η ομάδα ανέκτησε την αισιοδοξία της, ψήνοντας και σερβίροντας σουβλάκι στον κόσμο. Όλοι εμείς στο All Greek Street Food UK είμαστε ενάντια στη βία και τον ρατσισμό, στηρίζουμε τη διαφορετικότητα, την ειρήνη και ΠΑΝΤΑ, τη θετική αύρα. Παραμείνετε ασφαλείς, διασκεδάστε και ελάτε να γεμίσουμε τα πεινασμένα στομάχια σας με λίγο σουβλάκι», έγραψαν στο Facebook.

Αν σου άρεσε κάνε