Αποχώρησαν οι εκπαιδευτικοί από το υπουργείο Παιδείας

Αποχώρησαν οι εκπαιδευτικοί από το υπουργείο Παιδείας

ΕΛΛΑΔΑ UPD 15:21 Δημιουργία 20/12/18, 15:16

Περίπου στις 15:00 ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Παιδείας αντιδρώντας στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για το σύστημα διορισμών, που ανακοινώθηκε στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο.

Οι εκπαιδευτικοί αποχώρησαν εκφράζοντας τα έντονα παράπονα τους γιατί δεν τους επιτράπηκε η είσοδος στο υπουργείο.

Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων - αναπληρωτών συναδέλφων τους. επίσης τον διορισμό τουλάχιστον 25.000 μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών και τουλάχιστον 3.000 μόνιμων διορισμών ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Παιδείας είχε καλέσει τα ΔΣ των ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΠΟΣΕΕΠΕΑ σε συνάντηση στη Βουλή, σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης για το σύστημα των διορισμών.

«Απαιτούμε από τον υπουργό Παιδείας να συναντήσει τα εκπαιδευτικά συνδικάτα στο υπουργείο Παιδείας, όχι να κρύβεται σε κλειστές συναντήσεις στη Βουλή μακριά από τους εργαζόμενους», σημειώνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, τονίζοντας πως οι περιβόητες εξαγγελίες της κυβέρνησης «είναι στην πράξη προαναγγελία απολύσεων».

Αν σου άρεσε κάνε