Φιάσκο με τον Ριχάρδο: «Καταρρέουν» οι κατηγορίες, αποφυλακίζονται και οι οχτώ

Φιάσκο με τον Ριχάρδο: «Καταρρέουν» οι κατηγορίες, αποφυλακίζονται και οι οχτώ

ΕΛΛΑΔΑ UPD 16:11 Δημιουργία 04/12/18, 14:44

Αποφυλακίζονται ακόμη και εντός της ημέρας και οι οχτώ κατηγορούμενοι για την εμπλοκή τους στην υπόθεση του αποκαλούμενου κυκλώματος χρυσού, μετά από ένα πρωτοφανές φιάσκο για τα ποινικά δεδομένα.

Συγκεκριμένα, στον απόηχο διαμαρτυριών δικηγόρων, διαβιβάστηκε στην ανακρίτρια έγγραφο της ΑΑΔΕ, στο οποίο επισημαίνεται ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία, με βάση την τελωνειακή νομοθεσία

Στο πλαίσιο αυτό, το βασικό κακούργημα της λαθρεμπορίας «καταρρέει» οριστικά, συμπαρασύροντας και τα κακουργήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης. Αδικήματα, τα οποία προβλέπουν προσωρινή κράτηση για τους κατηγορούμενους.

Ήδη η ανακρίτρια διαφθοράς προχώρησε σε ανάκληση και των οκτώ ενταλμάτων προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων, για τους οποίους είχε διαταχθεί η προφυλάκισή τους από την Παρασκευή έως και την Κυριακή.

Σημειώνεται πως η ανακρίτρια διαφθοράς οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή μετά από έγγραφο της ΑΑΔΕ, στο οποίο φέρεται να βεβαιώνεται ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι συνεπώς δεν υπάρχει λαθρεμπορία, άρα ούτε εγκληματική οργάνωση.

Αν σου άρεσε κάνε