ΟΛΠ: Αναστέλλεται ο διαγωνισμός με απόφαση ΣτΕ

ΟΛΠ: Αναστέλλεται ο διαγωνισμός με απόφαση ΣτΕ

ΕΛΛΑΔΑ UPD 17:42 Δημιουργία 30/11/18, 17:23

Καθυστερεί η επέκταση του επιβατικού λιμένα, μετά την προσφυγή δύο εταιρειών στο Συμβούλιο της Επικρατείας, οι οποίες αμφισβητούν τη νομιμότητα του διαγωνισμού.

Ειδικότερα, οι εταιρείες «Τέρνα Ανώνυμος Τουριστική, Τεχνική και Ναυτιλιακή Εταιρεία» και «J&P- ΑΒΑΞ ΑΕ» στράφηκαν κατά της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών και του ΟΛΠ, θέτοντας το νομικό ζήτημα της υπαγωγής των δημοσίων διαγωνισμών του ΟΛΠ στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, σήμερα, έκανε δεκτή την προσφυγή, αναστέλλοντας προσωρινά τον διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου αναφορικά με την επέκταση του επιβατικού λιμένα του ΟΛΠ.

Αναλυτικότερα, οι εταιρείες ζητούσαν να ανασταλούν οι υπ’ αριθμ. 1 και 2/2018 αποφάσεις της επταμελούς σύνθεσης της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, όπως και να ανασταλεί η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου επέκταση επιβατικού λιμένα του ΟΛΠ (Νότια Ζώνη, φάση Α’), προϋπολογισμού 136.283.800 ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

Σημειώνεται ότι η αναστολή ισχύει μέχρι να εκδοθούν οι οριστικές αποφάσεις του Δ’ Τμήματος.

Αν σου άρεσε κάνε