Για «παρενόχληση» του Barbaros από ελληνικό πλοίο γράφουν οι Τούρκοι

Για «παρενόχληση» του Barbaros από ελληνικό πλοίο γράφουν οι Τούρκοι

ΕΛΛΑΔΑ UPD 17:10 Δημιουργία 18/10/18, 17:03

Για παρενόχληση του ερευνητικού πλοίου Barbaros από σκάφος του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού ανοικτά της Κύπρου κάνει λόγο σημερινό δημοσίευμα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως στο σημείο έφτασε «μη αποκαλυφθείς» αριθμός σκαφών του τουρκικού ναυτικού.

Η Τουρκία, σύμφωνα με το Anadolu, έχει εντείνει τις δραστηριότητές της, τις σχετικές με μελλοντικές εξορύξεις υδρογονανθράκων, τόσο στη Μαύρη Θάλασσα, όσο και στη Μεσόγειο, από τον Απρίλιο του 2017.

Στενή παρακολούθηση

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε απόσταση μόλις 3-4 ναυτικών μιλίων από το τουρκικό ερευνητικό, που κινείται στα όρια της κυπριακής ΑΟΖ και της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, όπως σημειώνει η ιστοσελιδα philenews.gr, βρίσκεται η φρεγάτα του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, «Νικηφόρος Φωκάς» η οποία έχει ήδη αποκτήσει οπτική επαφή με το Barbaros.

Το ελληνικό πολεμικό δεν έχει βγει από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, ωστόσο παρακολουθεί κάθε κίνηση του τουρκικού Barbaros, σε μία προσπάθεια να στείλει μήνυμα ότι η Ελλάδα διαθέτει την απαιτούμενη αποτρεπτική ισχύ. Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί και άλλες μονάδες επιφανείας του ελληνικού στόλου, προκειμένου να είναι σε θέση να σπεύσουν στην περιοχή αν παραστεί ανάγκη, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η αμφισβήτηση της κυπριακής ΑΟΖ καθώς και συνολικά της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρη από τις κινήσεις της Τουρκίας, η οποία αξιοποιεί τις NAVTEX και τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο για την προώθηση της πολιτικής της.

Αν σου άρεσε κάνε