Μάτι: Δυνατότητα ενημέρωσης επί της δικαστικής έρευνας για τους συγγενείς των θυμάτων

Μάτι: Δυνατότητα ενημέρωσης επί της δικαστικής έρευνας για τους συγγενείς των θυμάτων

ΕΛΛΑΔΑ UPD 19:43 Δημιουργία 09/10/18, 19:36

Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις αντιδράσεις που είχαν προκληθεί προ εβδομάδων, όταν με παραγγελία της Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου «πάγωσε» η έρευνα για την απόδοση ευθυνών στην φονική πυρκαγιά στο Μάτι της 23ης Ιουλίου, προχώρησε σήμερα η κ. Δημήτριου.

Ειδικότερα, η Εισαγγελέας απήθυνε κάλεσμα -μέσω σχετικής ανακοίνωσης- προς τους συγγενείς και τους οικείους των θυμάτων να ενημερωθούν προσωπικά, είτε τηλεφωνικά, είτε δια επισκέψεως στον 'Αρειο Πάγο, για την πορεία και τις ενέργειες που έγιναν σχετικά με τη δικαστική έρευνα και την απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κ. Δημητρίου:

«Μετά από όσα γράφτηκαν στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, περί δήθεν παρέμβασής μας, για την καθυστέρηση της περάτωσης της προκαταρκτικής ποινικής εξέτασης για την υπόθεση των πυρκαγιών της 23-7-2018 στην Ανατολική Αττική, την οποία μάλιστα εμείς διατάξαμε, ήδη από 24-7-2018,

Καλούμε, όσους εκ των πληγέντων από τις πυρκαγιές, συγγενείς θυμάτων κλπ, διατηρούν αμφιβολίες για την ακλόνητη θέληση και απόλυτη στάση μας σχετικά με την άμεση περαίωση της προκαταρκτικής εξέτασης και την απόδοση των ποινικών ευθυνών, όπου υπάρχουν, να επικοινωνήσουν με το γραφείο μας στα τηλέφωνα 210 6419175 και 210 6419331, προκειμένου να κλείσουν συνάντηση μαζί μας, για ενημέρωσή τους».

Υπενθυμίζεται πως είχαν προκληθεί αντιδράσεις από την παραγγελία της κ. Δημητρίου προς τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο για την επίμαχη υπόθεση.

Η παραγγελία αυτή θεωρήθηκε ότι φρενάρει την έρευνα για τις ευθύνες στο Μάτι (η οποία βρισκόταν στο στάδιο αποστολής κλήσεων προς υπόπτους), μέχρι να εκδοθεί πόρισμα επί των πειθαρχικών ευθυνών που είχε ξεκινήσει η Γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.

Αν σου άρεσε κάνε